<

У Колодяжному затопило «білий будиночок» Лесі Українки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:24 | 26.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
684
/ Коментарі відсутні

У «білому будиночку» Лесі Українки, що в Колодяжному Ковельського району, затопило підвал. Вода перед входом закриває нижню сходинку, до того ж низ дверей та загалом дверної коробки постійно «стоїть» у воді.

Про це повідомила очільниця Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

«У день народження Лесі Українки, відвідала Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки. Був гарний захід, поговорили про Лесю і сьогодення, провели благодійний аукціон. Святковий настрій зник після того, як зайшла в щойно відреставровані меморіальні будинки», – написала вона.

Зі слів Оксани Важатко, недоліків у меморіальних будиночка багато, але справжньою катастрофою стало побачене затоплення підвального приміщення.

«Вода перед входом закриває нижню сходинку, рівень води 20 см. Низ дверей та коробки у воді. У будинку, попри те, що постійно опалюється, висока вологість… Вода стоїть ще з осені, але такого рівня ще не було», – коментує директорка обласного краєзнавчого музею.

«У ПКД (проектно-кошторичній документації – ред.) передбачено і зроблено 2 типи гідроізоляції. Фахівці, відгукніться. Може бути так, щоб гідроізоляція так працювала? Ми вже зверталися з листом-претензією до Житлобуда-2 з приводу цієї ситуації. Отримали відписку, що визначення рівня грунтових вод не передбачене ПКД. І як це вирішує питання непрацюючої гідроізоляції?» – запитує керівниця музею і додає до свого допису фото та відео.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок