<

У Ківерцях діти протестують проти закриття музичної школи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 7.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

7-го червня біля приміщення районної державної адміністрації у Ківерцях відбулася акція протесту проти закриття Ківерцівської музичної школи. Участь в акції взяли працівники музичної школи, діти – вихованці закладу, їх батьки, громадськість.

Про це йдеться на сайті Ківецівської РДА.

Відповідно до рішення районної ради Ківерцівській ОТГ запропонували прийняти заклади, які довільняють її колективні потреби, серед яких і музична школа, у комунальну власність. Рішення про прийняття чи не прийняття запропонованих закладів, Ківерцівська ОТГ ще не прийняла.

Однак, у зв’язку з обмеженістю фінансування їх з районного бюджету, цим же рішенням  рекомендовано  головному розпоряднику бюджетних коштів у сфері культури спільно з керівниками відповідних комунальних закладів, у разі не прийняття Ківерцівською міською радою рішення про надання згоди на прийняття у комунальну власність окремих бюджетних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міста району, їх рухомого і нерухомого майна, у десятиденний термін привести штатні розписи закладів у відповідність до виділених бюджетних асигнувань на їх утримання. На основі рішення районної ради  був виданий наказ керівника музичної школи щодо приведення штатних розписів у відповідність до виділених коштів та попереджено працівників про можливе скорочення.

В той час коли під будівлею райдержадміністрації мітингували, керівник музичної школи разом із начальником відділу культури, туризму, молоді та спорту райдержадміністрації, обговорювали можливість дофінансування закладу із бюджету ОТГ з міським головою Володимиром Жгутовим. Домовилися, 10 червня міському голові подадуть конкретні розрахунки потреб закладу та напрацюють можливі варіанти вирішення проблеми фінансування.

З мітингувальниками спілкувалися голова РДА Валерій Ткачук та голова районної ради Олександр Гурський. П

Пояснивши ситуацію, що склалася, Валерій Ткачук наголосив, що мова про закриття Ківерцівської музичної школи не ведеться взагалі. Йдеться про передачу закладу на баланс Ківерцівської міської ОТГ та його подальше функціонування в нових умовах.

«Окремі громадяни, маніпулюють свідомістю батьків та вихованців музичної школи і організовують показові акції навіть не вникаючи в суть питання. Переконаний, що 1 вересня Ківерцівська  музична школа відкриє свої двері для талановитих юних ківерчан», – зазначив очільник району.

За результатами діалогу, утворено робочу групу до складу якої увійшли працівники Ківерцівської музичної школи, батьки її вихованців, представники громадськості та влади. Робоча група збереться 10 червня о 11:00 у кабінеті голови райдержадміністрації для подальшого обговорення вирішення питання.

https://www.facebook.com/100005115941219/videos/1237820916398428/
https://www.facebook.com/100005115941219/videos/1237841373063049/




коментарів: 2
  1. хто небудь, прясніть нарешті цим дітям, шо музична школа – це спадщина совка ! її треба позбавлюватися !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця