<

У кіберполіції застерігають від оновлення популярної програми «CCleaner»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 19.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кіберполіція попереджає про зараження одного з оновлень популярної програми «CCleaner».

Про це повідомляє прес-служба відомства, – пише 5 канал.

«18-го вересня, від підрозділу компанії «Cisco Talos» стало відомо про зараження одного з оновлень популярної програми «CCleaner», яку створено для допомоги користувачам при здійсненні планового технічного обслуговування своїх систем. Кіберполіція вживає заходів для недопущення інфікування вірусом комп’ютерів українських користувачів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили кіберполіцейські, версію «CCleaner» з шкідливим корисним завантаженням (5.33) випустили у період з 15-го серпня до 12-го вересня 2017-го року.

«Ця версія підписана, використовуючи дійсний цифровий сертифікат, який був випущений компанією-розробником «Symantec Piriform Ltd». Тому користувачі під час завантаження оновлень були впевненні у надійності джерела», – додають правоохоронці.

Зауважимо, що виявлення цієї загрози антивірусними продуктами залишається дуже низьким. І поки невідомо, чи була компанія атакована ззовні, або це лише наслідки дій інсайдера.

Також у кіберполіції відзначили, що Україну ця атака оминула. Водночас, зафіксовано близько сотні IP-адрес, які здійснюють підключення до серверу зловмисників.

«Для недопущення розповсюдження вірусу та усунення усіх технічних проблем, кіберполіція у приватному порядку надішле Інтернет-провайдерам офіційні листи з позначенням IP-адрес інфікованих комп’ютерів для того, щоб користувачі могли самостійно видалити шкідливе програмне забезпечення зі свого персонального комп’ютера», – повідомили у департаменті комунікації кіберполіції.
Поки ж кіберкопи тимчасово не рекомендують використовувати ПЗ «CCleaner» і радять шукати аналогічні продукти. Вони також радять переконатися, що встановлене на комп’ютерних системах антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок