<

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:43 | 8.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Невідомі в ніч із 6-го на 7-ме листопада обстріляли будівлю почесного консульства Азербайджану по вулиці Ярослава Мудрого у Харкові. Правоохоронці вже відкрили кримінальну справу щодо «хуліганства».

Як повідомило консульство Азербайджану в Харкові, невідомі вистрілили шість разів, пошкоджені вікно та двері, – передає Громадське.

Постраждалих немає, уночі в офісі нікого не було. У консульстві зазначили, що камери відеоспостереження зафіксували двох людей зі зброєю.

У поліції Харківської області нам повідомили, що розпочали розслідування та відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу — хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють причетних до нападу, а будівлі консульств Азербайджану та Вірменії поліція взяла під цілодобову охорону.

Міністерство закордонних справ Азербайджану засудило напад і заявило, що напад на консульство в Харкові потрібно розглядати з урахуванням «нещодавніх погроз, які надходили від радикальних вірменських сил на адресу дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном».

В МЗС пообіцяли співпрацювати з місцевими правоохоронними органами для притягнення до відповідальності винних.

Що відбувається між країнами?

З 27 вересня на кордоні Азербайджану та Вірменії, у регіоні Нагірного Карабаху, відновилися бойові дії. Сторони звинувачували одна одну у провокації конфлікту. В Азербайджані, Вірменії та невизнаній Нагірно-Карабаській республіці оголосили воєнний стан та мобілізацію. Країни повідомляють про десятки загиблих і поранених військових та цивільних.

9 жовтня очільники Міністерств закордонних справ Азербайджану та Вірменії домовилися у Москві про перемир’я. На зустрічі, яка тривала понад десять годин, вони вирішили, що з 12:00 (11:00 за Києвом) 10 жовтня припинять вогонь для того, щоб провести обмін полоненими, тілами загиблих за посередництва «Червоного Хреста».

Фактично припинення вогню у Карабаху не було. Сторони звинуватили одна одну в його порушенні та, як свідчать заяви лідерів країн, бойові дії не припиняються.

У 1988 році між вірменами та азербайджанцями спалахнув збройний конфлікт за контроль над спірними територіями, переважно над Нагірним Карабахом. Регіон, у якому проживало багато вірменів, за радянських часів був у складі Азербайджанської РСР.

Наприкінці 1980-х провірменські сили за підтримки Єревана взяли Нагірний Карабах під свій контроль. Відтоді триває збройний конфлікт між Вірменією та Азербайджаном за ці території. Ситуація на кордоні країн востаннє загострювалася у липні цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер