<

У Каневі біля могили Тараса Шевченка виникла бійка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 9.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У Каневі на Тарасовій горі, де розташована могила Тараса Шевченка, виникла бійка між активістами Громадянського корпусу, Свободи і представниками партії Український вибір.

Близько 50-ти активістів Українського вибору прибули до могили поета для покладання квітів, передає місцеве видання “Про все”. При цьому, відмовившись від використання драбини, делегати на автобусі об’їхали гору з іншого боку і висадилися зі зворотного боку музею, повідомляє Про все.

“Ми приїхали з Київської області делегацією православних, християнських громадських організацій, в тому числі і Українського вибору. Сьогодні день народження поета Тараса Шевченка, і ми хочемо вшанувати його пам’ять”, – заявив керівник делегації Валерій Блідар.

У цей час активісти “Громадського корпусу” і “Свободи”, які побачили, що автобус об’їжджає сходи, кинулися йому навперейми і заблокували заїзд опонентів живим ланцюгом, вигукуючи “Геть!”, “Ганьба!”.

Спроби делегатів з Києва пройти до музейного комплексу та пам’ятника Шевченку натрапили на жорсткий опір. Частина делегатів спробувала пробитися, але націонал-патріоти, застосувавши фізичну силу, не пропустили їх, вимагаючи негайно зупинитися і забратися геть.

“Ми заблокували захід проросійської, сепаратистської партії Український вибір на Тарасову гору. Вони пояснили, що хочуть покласти квіти до могили. Але ми вважаємо, що подібні покидьки не мають права ступати на цю землю. Зараз триває війна в Україні, а вони своєю політикою підтримують російського окупанта”, – прокоментував ситуацію активіст Євген Свиридов.

Після півгодинної штовханини і суперечок делегати партії зайшли в автобус і виїхали з території Тарасової гори.




один коментар
  1. Коли накінець в Україні буде керувати влада, а не дибільні “активісти” котрі навкруги, тільки не там де стріляють, це ті люди котрі ніде не працюють, а сворюють проблеми для простих людей України за чиїсь гроші. Якщо так піде і дальше то Україну розвалять до кінця, навіщо силові структури котрі повинні присікати цей безлад, чи воні самі бояться цих нациських “активістів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер