<

У Кабміні назвали країни, які вже відкрили кордони для українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 1.07.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Наразі відкриті кордони 5-ти країн. Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони залишаються закритими для українських туристів.

Кордони для українців відкрили Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Про це написав на своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр також уточнив, за яких умов можна потрапити в вищезгадані країни. Наприклад, Албанія і Хорватія дозволяють в’їзд за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла.

Можна полетіти в Єгипет, але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, бо у цій країні високий рівень інцидентності COVID-19.

У Чорногорію можна потрапити в разі наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин.

«Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються закритими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, які прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено», – пояснює міністр.

Криклій нагадав, що кожні два тижні Євросоюз переглядатиме список держав, із яких можна в’їжджати, та в залежності від обставин буде частково або повністю зніматись обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця