<

У Грузії протестувальники увірвалися до парламенту через виступ російських політиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 20.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 6
Масові протести в Грузії почалися після того, як у кріслі спікера голови парламенту Грузії сьогодні вранці виявився російський депутат.

Виступ російських політиків у парламенті Грузії став причиною масових протестів і ймовірної відставки спікери парламенту країни. Про це ввечері в четвер, 20 червня, повідомляє Грузія online, – передає Корреспондент.

Відзначається, що в четвер тисячі людей вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.

Невдоволення громадськості викликав той факт, що в парламенті проходила сесія Міжпарламентської православної асамблеї, а ведучий сесії депутат російської Думи Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії.

Після цього російській делегації довелося терміново покинути країну в супроводі охорони в зв’язку з початком в Грузії акції протесту проти їхнього перебування в країні.

Опозиція дала правлячій партії термін одну годину для відставки трьох високопоставлених чиновників – голови парламенту Іраклія Кобахідзе, голови МВС Георгія Гахарії і голови СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.

Поліція намагалася зупинити їх, але не застосовувала кийки або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.

https://twitter.com/G_Valashvili/status/1141767954822062081

Раніше голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе через події в Тбілісі перервав свій офіційний візит до Азербайджану і повертається в Грузію. Відразу після повернення Кобахідзе планував оголосити про свою відставку.

Пізніше керівництво правлячої партії заявило, що сталася “протокольна помилка” і перервало міжнародний парламентський форум, в якому брали участь 100 делегатів з 25 країн.




коментарів: 6
  1. коли в 2014р віце-президент сша джон байден сів в крісло президента України… всі це тихенько “схавали”))))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер