<

У грудні відбудуться вибори в двох об’єднаних громадах Іваничівщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:32 | 25.09.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
1
/ коментарів 5

11-го грудня 2016 року в двох об’єднаних територіальних громадах Іваничівського району – Литовезькій та Поромівській – відбудуться перші вибори голів та депутатів місцевих рад.

В грудні на Іваничівщині з’явиться дві ОТГ. Розглядаючи утворення Литовезької громади, ще донедавна стояло питання приєднання до неї сіл Морозовичі та Лішня. Проте є очевидним, що більшість мешканців згаданих населених пунктів радше підтримують об’єднання з містом.

Голова Литовезької сільради Іван Іванчук співпрацює з гміною Мірче в Польщі. Він продовжуватиме налагоджувати співпрацю в спільних проектах щодо покращення якості доріг та навчання, стажування молоді за кордоном.

Поромівський сільський голова Леонід Завгородній відразу виступав за об’єднання зі своєю громадою тільки в межах району. Він ваажає, що не потрібне місту село зі своїми проблемами.

Від обласних державних адміністрацій до Центральної виборчої комісії надійшли листи з доданими до них документами щодо рішення про призначення перших виборів у громадах. Відтак, Центральна виборча комісія постановила:

  1. Призначити на неділю, 11 грудня 2016 року, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.
  2. Оголосити з 22-го жовтня 2016 року початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.
  3. Постанову надіслати Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській обласним державним адміністраціям для використання в роботі та передачі відповідним територіальним виборчим комісіям, а також оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

У Додатку 2 до постанови Центральної виборчої комісії від 23 вересня 2016 року № 396 зазначений перелік об’єднаних територіальних громад, утворених у межах Волинської області, у яких призначаються перші місцеві вибори 11-го грудня 2016 року (Іваничівський район):

  1. Литовезька сільська об’єднана територіальна громада Литовезька сільська рада (село Литовеж), Заболотцівська сільська рада (села Заболотці, Біличі), Заставненська сільська рада (село Заставне), Мовниківська сільська рада (села Мовники, Кречів) Литовезька сільська рада Іваничівського району Волинської області Литовезький сільський голова;
  2. Поромівська сільська об’єднана територіальна громада Поромівська сільська рада (села Поромів, Лежниця, Михалє, Млинище, Петрове), Бужанківська сільська рада (села Бужанка, Бортнів, Верхнів, Іванів, Шахтарське) Поромівська сільська рада Іваничівського району Волинської області Поромівський сільський голова.

Нагадаємо також, що 8-го вересня під час сесії Волинської обласної ради депутати від ВО “Свобода” зарубали питання створення Павлівської громади у Іваничівському районі.

Народні обранці з партії Тягнибока заблокували прийняття рішення обласної ради про схвалення перспективного плану об’єднання Павлівської громади. Під час пленарного засідання щодо доцільності об’єднання виступили Олесь Бик та Анатолій Вітів.




коментарів: 5
  1. Свободівців вивезти на Львівщину, хай там порядкують. Литовеж хай очолює Іванчук, йому крові попиють, то сам віддасть руль Максиміву. Поромів віддати Завгородньому, з нього і так всі в шоці. Ото буде порядок!!!

    • Шок від рішення обласної ради, яке не підлягає здоровому глузду і робота вцілому іваничівського району, і депутатів, чому районні депутати не вияснять у своїх старших колег з області, якими критеріями вони керувались при принятті рішення по Павлівській громаді, а Іванчук І Завгородній весь час мали свою думку і її відстояли, МОЛДЦІ, і на відміну від політичного бомонду іваничівького району люди порядні, своїх політичних і життевих поглядів не міняють від напрямку вітру, свої посади не купляють, досить по господарські працюють в своїх громадах.

      • подивитись треба, хто був кандідатом на виборах, шо повигравали вони в 2015році

        • Вони йшли на вибори щоб розвивати свої громади , кожна громада відображення свого очільника, де сильна громада там сильний голова, на якого неможе тиснути район.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа