<

У Гонконзі проти мітингарів застосували газ, водомети та гумові кулі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:17 | 28.10.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У неділю, 27-го жовтня, під час антиурядових виступів у Гонконзі поліція застосувала проти мітингарів сльозогінний газ, водомети та гумові кулі. Кількох мітингарів затримали.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Deutsche Welle.

Кількох учасників масової антиурядової акції, котрі прагнули продемонструвати свою солідарність з мусульманами та журналістами, затримали.

Зазначається, що минулого тижня поліція “випадково” застосувала водомет проти однієї з мечетей у Гонконзі. За даними Reuters, попри заборону носити маски та якимось іншим чином затуляти обличчя, багато учасників акції протесту були в протигазах, масках, чорних балаклавах.

Нинішній тиждень став 21-м тижнем масових протестів у Гонконзі. Раніше влада Гонконгу відкликала поправку до закону, яка б дозволила екстрадувати людей з Гонконгу до материкового Китаю.

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, розташований на острові на південному сході країни, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний устрій. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер