<

У голови Волинської ОДА вимагають вибачень за слова про командира 51-ї бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 10.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Очільнику Волинської ОДА Володимиру Гунчику пригадали, як в листопаді 2014 року він сказав, що полковнику Павлу Пивоваренку в Україну живим краще не повертатись. Депутат облради вважає, що посадовець мав би як мінімум вибачитись перед дружиною та дітьми загиблого за свої слова, або взагалі подати у відставку.

Про це у своєму депутатському запитанні повідомив депутат Волинської облради Володимир Кучер під час позачергової 7-ї сесії, – повідомляє ІА Волинські новини.

Інцидент трапився в листопаді 2014 року. Під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика та командира 51 ОМБ полковника Володимира Яцківа у Луцькому гарнізонному госпіталі. Тоді очільник ОДА зазначив, що доля Павла Пивоваренка досі невідома.

«Я б теж хотів би знати, де ваш колишній командир. Ми це питання задаємо і військовим, і військовій прокуратурі, і контррозвідці. Якщо він живий, то, думаю, йому краще з цієї землі десь зникнути. Якщо він загинув – земля йому пухом. Але живому йому в Україну краще не повертатися. Бо я знаю, який настрій у бійців, командирів. Напевне він один з тих, хто має нести персональну відповідальність за події, які там відбувалися», – зазначив тоді Гунчик.

Як стало відомо згодом, Павло Пивоваренко зник під час виходу 51-ї ОМБР з Іловайського котла. Через певні обставини тривалий час вважався безвісти зниклим. Самі бійці не вірили у версію про його загибель і вважали його зрадником. Його останки 1 жовтня поховали на Кушугумському кладовищі, в Запоріжжі, як останки невстановленої особи під номером 3191. За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довела, що поховане тіло належить саме українському офіцеру Пивоваренку.

А згодом, указом президента України “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, офіцера нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Під час сесійного засідання депутат Кучер заявив, що Гунчик, як “в кращі сталінські часи”, зарахував командира до зрадників. Зі слів Кучера, посадовець мав би, як мінімум, вибачитись перед дружиною та дітьми загиблого за свої слова, або взагалі подати у відставку.

Сам же очільник ОДА ці слова депутата ніяк не прокоментував.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця