<

У Харкові порушили справу щодо батьків 16-річного водія Infinity

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 19.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
330
/ Коментарі відсутні

У Харкові відкрито провадження за двома статтями щодо батьків 16-річного водія Infinity Миколи Харківського, якого звинувачують у ДТП, що спричинила смерть людини та травмування ще трьох.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Кримінальне провадження щодо батьків 16-річного водія Infinity відкрито за двома статтями: ст. 287 Кримінального кодексу України – за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, і за ст. 166 — невиконання батьківських обов’язків, що потягло тяжкі наслідки”, – повідомив Чубенко.

За його словами, ст. 287 має санкцію від штрафу до 5 років позбавлення волі. Водночас ст. 166 – обмеження або позбавлення волі від двох до п’яти років.

“Про підозру батькам 16-річного водія ще не повідомляли”, – додав Чубенко.

Розслідування щодо ролі батьків у злочині, що призвів до загибелі людини та травмуванні людей, вимагає сторона потерпілих, включаючи адвоката.

Зазначається, що 16-річному водію Infiniti через непогашену судимість може загрожувати за смертельне ДТП понад 8 років.

Хлопець вже притягався до кримінальної відповідальності за стрілянину у супермаркеті, і строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа