<

У Греції розбився український транспортний літак Ан-12

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:13 | 17.07.2022 / Новини / /
Перегляди
427
/ 1 коментар

Біля грецького міста Кавала ввечері 16 липня розбився український транспортний літак Ан-12, який виконував комерційний рейс із Сербії до Йорданії.

Про це повідомляють KAVALA POST та грецька державна корпорація ERT, пише Громадське.

Служба цивільної авіації розповіла, що пілот подав сигнал лиха. За попередніми даними, у нього спалахнув один із чотирьох двигунів. Літак розвернувся, щоб здійснити екстрене приземлення в аеропорту Кавали, але не встиг.

Літак перевозив 12-тонний вантаж, який класифікується як небезпечний. Проте таким вантажем можуть бути не лише боєприпаси, але й акумулятори — все, що може спричинити пожежу. Очевидці розповіли, що під час падіння літак врізався в кукурудзяне поле. А втім, на землі ніхто не постраждав.

За даними KAVALA POST, на борту Ан-12 були 3 людини. Водночас ERT зазначає, що в літаку було 8 людей, а на місці фюзеляжу, який повністю згорів, жодних ознак життя після падіння не виявили. На місці події працюють рятувальники.

Глава муніципалітету Пангайо Філіппос Анастасіадіс розповів, що пілот літака здійснив героїчний вчинок, оскільки впорався з охопленим вогнем двигуном і відвів літак від житлового району.

Анастасіадіс повідомив, що зранку 17 липня на місце мають прибути військові зі спеціальними групами піротехніків, які спробують наблизитися до місця падіння літака.

Як пише сербське видання «Политика», цей літак був зареєстрований в Україні й належав американській компанії. Він летів із сербського міста Ниш.

Вісім громадян України були членами екіпажу літака, що здійснював комерційний рейс. Літак перевозив небезпечний вантаж за маршрутом Сербія — Йорданія — Бангладеш, повідомили в МЗС України. На місце катастрофи прибули українські консули, які взаємодіють із рятувальниками та правоохоронцями. Нині тривають рятувальні роботи та гасіння пожежі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок