<

У Франції виставили на продаж тисячолітній замок відомого дворянського роду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:35 | 16.11.2020 / Новини / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Французький замок Вертей, що належить знаменитому дворянського роду Ларошфуко, виставили на продаж за $ 3,3 мільйони.

Історія шато сходить до XI століття, і понад 1000 років воно належало сім’ї, нащадок якої більше не може підтримувати його в належному стані, – повідомляє theLime, посилаючись на Insider.

Ларошфуко – одна з найстаріших сімей французької знаті, і серед відомих її представників – убитий під час Варфоломєєвої ночі глава гугенотів принц де Марсійак і його правнук, письменник і філософ Франсуа де Ларошфуко. Замок Вертей з XI століття був основною резиденцією сімейства і є пам’яткою історії.

Під час Столітньої війни між Англією і Францією (1337-1453) і Великої французької революції (1789-1799) замок був сильно пошкоджений, але пережив кілька реставрацій і сьогодні знаходиться у чудовому для свого віку стані. У деяких частинах шато є центральне опалення і нові вікна, не кажучи вже про електрику і водопровід.

Нинішнім власникам замку – Сиксту де Ларошфуко і його дружині Інгрід – вже за 60. В інтерв’ю Times подружжя розповіло, що вони вирішили продати унікальну нерухомість через проблеми зі здоров’ям і величезні витрати, які потрібні на її утримання.

Пара не змогла знайти нікого з нащадків роду для перепродажу замку, тому Вертей дістанеться людині, що погодиться заплатити за нього як мінімум $ 3,3 млн.

Замок розташований в селі на південному заході Франції біля річки Шаранта, приблизно в двох годинах їзди від Парижа. У ньому є 14 спалень з прилеглими ванними кімнатами, центральний павільйон і два крила, увінчані вежами.

На першому поверсі є кухня, вестибюль зі склепінчастою стелею, дві кімнати відпочинку, вітальня і одна спальня. На другому поверсі, куди ведуть три різних сходовиг прогони, є ще дві вітальні і чотири спальні.

У двох із цих спалень зупинялися королівські особи, включаючи матір Єлизавети II в 1980 році. Третій поверх вміщує 9 спалень, кімнату з мармуровим каміном, комору і коридор.

Також в замку є двоповерхова бібліотека зі склепінчастою стелею, розташована на місці колишньої сторожової вежі. Приховані сходи з першого поверху ведуть на верхній рівень з гобеленами з міфологічними сюжетами і гербом родини Медічі.

У вартість замка не входить його багата обстановка, але майбутні власники зможуть придбати за додаткову оплату італійські меблі XVII століття, картини, декоративні предмети, комод Людовика XVI і люстри з муранського скла.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер