<

У Європарламенті закликали негайно відключити Росію від SWIFT

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 13.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Віце-президент Європарламенту заявив, що Росія готує атаку на Маріуполь, тому у ЄС повинні бути “профілактичні засоби”.

Росія не відмовилася від планів атаки на Маріуполь і прокладання коридору в Крим, а тільки чекає відповідного моменту. Про це в Брюсселі заявив віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецький, пише Укрінформ.

“Росія готує атаку на Маріуполь і хоче пробити коридор до Криму, адже для неї це дуже важливо як з економічної, так і військово-стратегічної точок зору. В головах російських лідерів основним є не питання – вдарити по Маріуполю або піти далі, а питання, коли це зробити”, – заявив Чарнецький.

За його словами, ЄС повинен бути готовий до такого розвитку подій, мати план Б. На переконання Чарнецького, щоб змусити Москву відмовитися від таких намірів, потрібно їй погрожувати “профілактичними засобами”.

Серед таких засобів європейський політик назвав свою торішню ініціативу про виключення Росії з банківської системи SWIFT. “Зрозуміло, що це було б більш болючим ударом для Росії, ніж персональні санкції проти олігархів і чиновників з оточення Путіна”, – констатував Чарнецький.

Він наголосив, що зараз, “після всіх агресивних дій РФ” можливості для розширення санкцій значні. “Зараз політична “погода” для посилення санкцій сприятлива у випадку, якщо Росія наважиться на чергову атаку на Маріуполь або інший напрямок в Україні”, – зауважив віце-президент Європарламенту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок