<

У ЄС затвердили нові правила контролю іноземців на кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 1.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Посли країн-членів Євросоюзу 30-го червня 2017-го року схвалили проект директиви Євросоюзу про створення автоматичної системи реєстрації в’їзду-виїзду громадян третіх країн у Шенгенську зону.

Цю домовленість затвердили представники Європарламенту і країн-членів ЄС, повідомляє прес-служба ради ЄС, – передає УНІАН.

Передбачається, що система допоможе скоротити затримки на кордоні і поліпшити якість прикордонних перевірок, забезпечить ідентифікацію тих, хто перевищив дозволений час перебування в ЄС, зміцнить внутрішню безпеку і боротьбу з тероризмом, відкривши правоохоронним органам доступ до журналів історій подорожей.

Ця система буде застосовуватися до громадян третіх країн: як тих, яким потрібна віза для в’їзду, так і тим, кому дозволено знаходитися в ЄС 90 днів з 180-денного періоду без візи. Вона буде реєструвати в’їзд, виїзд, відмову у в’їзді, а також буде зберігати інформацію про людину, її проїзні документи, біометричні дані (чотири відбитки пальця та фото особи). Центральна база даних буде зберігати їх протягом 5 років для тих, хто перевищував дозволений час перебування, і 3 – для всіх інших мандрівників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер