<

У ДПСУ розповіли, скільком людям щодня відмовляють у виїзді з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 6.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
493
/ Коментарі відсутні

Щодня протягом доби працівники прикордонної служби відмовляють у перетині кордону приблизно 150 людям. Це в основному чоловіки призовного віку (18-60 років).

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі РБК-України.

Він радить українцям, які хочуть виїхати за кордон, прочитати правила та з’ясувати, під яку категорію вони підпадають, і мати відповідні для перетину кордону документи.

Жінкам та дітям, щоб виїхати за кордон, потрібно мати з собою паспортні документи, дітям можна виїздити зі свідоцтвами про народження. Дорослим за “внутрішнім паспортом” також можна виїхати, але для цього мають бути певні обставини.

“Така норма ще діє, але ми й раніше наголошували, щоб за можливості люди робили собі закордонні паспорти, бо саме закордонний паспорт може стати тим документом, який буде необхідний під час перебування за кордоном, а не “внутрішній” паспорт”, — зазначив Демченко.

Працівники прикордонної служби випустять українців за “внутрішнім паспортом”, якщо люди рятуються від війни та є домовленості з сусідніми державами.

“А якщо людина виїхала, повернулася і знову виїжджає із внутрішнім паспортом — тільки якщо будуть підстави й розуміння, чому вона так діє. Таку людину можуть висадити на кордоні”, — попередив речник ДПСУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок