<

У День шахтаря понад 30 гірників шахти на Львівщині другу добу залишаються під землею, вимагаючи зарплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 31.08.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Понад 30 гірників шахти «Надія» на Львівщині перебувають другу добу під землею з вимогою виплатити їм заборговану зарплату. За словами голови Незалежної профспілки гірників України Волинця, шахтарі – під землею, а на території підприємства зібралися їхні обурені родичі.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у фейсбуці, – інформує УНІАН.

«37 гірників, які другу добу протестують у вибої, як можуть відзначають під землею своє професійне свято (День шахтаря в Україні відзначають в останню неділю серпня – ред.)» – написав Волинець.

Він нагадав, що люди з березня не отримують зароблених коштів. Станом на 25-те серпня заборгованість із зарплати перед працівниками ПАТ «Шахта «Надія» сягнула 61,54 млн грн.

За словами Волинця, шахтарі – під землею, а на території підприємства зібралися їхні обурені родичі.

«Заступник міністра енергетики України Олександр Зорін залишається в Соснівці. Вчора він відвідав шахту, де, за його словами, відбулася непроста розмова з вугільниками.

Працівники «Надії» грозилися взяти його в заручники, але потім відпустили, зрозумівши, що саме в його повноваженнях знайти вихід з кризової ситуації», – зазначив голова профспілки гірників.

Як зауважує Волинець, призначений 17-го липня на міністерську посаду Зорін якраз і не винен в тому, що відбувається.

«Проте саме він як державний функціонер високого рівня має терміново вжити всіх необхідних заходів – в першу чергу проінформувати прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, щоб проблема вирішувалась на високому рівні», – наголосив профспілковий лідер.

Керівництво шахти ситуацію поки не коментує.

Страйк шахтарів на Львівщині: що було до цього:

28-го серпня 27 шахтарів залишились під землею, а 29-го серпня до них доєднались ще 13 осіб.

Голова Незалежної профспілки гірників Волинець заявляє, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер