<

У Чернігові помер семимісячний хлопчик, що отруївся грибами, днями раніше – його 5-річна сестра

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:13 | 3.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

У реанімації обласної дитячої лікарні в Чернігові 2 травня після отруєння грибами помер 7-місячний хлопчик. Вранці 30 квітня також померла його молодша сестричка, якій було 5 років. Гриби зібрала та приготувала їх мама, яка також згодом потрапила до реанімації. В лікарні перебуває ще двоє дітей.

Про це в коментарі Суспільному повідомив головний лікар дитячої обласної лікарні Олександр Карета.

З його слів Віктор помер від того, що токсини отруїли організм, і перестали працювати внутрішні органи. Хлопчика до лікарні доставили в комі. З 27 квітня семимісячний Віктор перебував у важкому стані на ШВЛ.

Це вже друга смерть в цій сім’ї. Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла п’ятирічна дівчинка. Аліна померла від того, що токсини отруїли організм, і перестали працювати внутрішні органи.

Нагадаємо, що 30 квітня двох дітей віком 3 та 6 років, доправили до Києва в дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».

Четверо дітей з села Олександрівка Добрянської громади, отруїлися грибами в понеділок, 26 квітня. О третій ночі у вівторок непритомними привезли до лікарні семимісячного Віктора і п’ятирічну Аліну. Від самого початку вони були у важкому стані. Семимісячний хлопчик самостійно не дихав, у п’ятирічної дівчинки відмовляла печінка. 

Ці гриби готували разом з картоплею. Збирав їх батько найменшого хлопчика. Гриби називає «зморшками». Це не зморшок, а строчок, пояснює біолог Юрій Карпенко. Гриб – умовно їстівний, виділяє токсичні речовини.

«Цей гриб небезпечний для печінки людини і для нервової системи. Невеликі концентрації можуть викликати блювоту, порушення травної системи. Більш великі концентрації сприяють тому, що людина може впадати у кому. Токсини не утилізуються і термічно не знешкоджуються», – розповів Юрій Карпенко.

Переплутати гриби легко, пояснює Юрій, проте різниця є. За словами Юрія Карпенка, їстівний гриб має характерну видовжену ніжку та конічну шапочку. Строчок же схожий на мозок людини.

Ця багатодітна родина з 2012 року перебуває на обліку соцслужб, розповідає староста Олешнянського старостинського округу Наталія Бочарова.

«У 2015 році сільською радою та службою у справах дітей було ініційовано позбавлення батьківських справ. Але суд став на сторону батьків і дітей вирішили залишити в сім’ї. Там постійно антисанітарія, були недоглянуті і брудні діти. На наші зауваження і рекомендації уваги не звертали взагалі», – розповіла Наталія Бочарова.

Матір дітей Євгенія була з з дітьми у лікарні. Вона знову вагітна.

2-го травня через отруєння грибами у стані середньої важкості до реанімації Чернігівської обласної лікарні потрапила Євгенія Алексієнко, мати дітей, які отруїлися грибами. Про це Суспільному повідомив генеральний директор обласної лікарні Андрій Жиденко.

Зі слів бабусі дітей Олени Дьошової, її донька відчула слабкість. Вона самостійно не могла встати з ліжка. Вона й викликала їй швидку, яка госпіталізувала її до лікарні. Як розповіла у коментарі Суспільному бабуся дітей, жінці погано було весь час, але вона не говорила про це рідним.

Двоє дітей ще перебувають у дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит», це трирічний Тимофій і шестирічна Вероніка. Обидва перебувають у стабільно важкому стані, в реанімації токсологічного відділення. Їм надається медикаментозне лікування. Про це Суспільному розповіла соціальна педагогиня Олешнянської школи Світлана Ничипоренко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця