<

У Бєлгородській області – вибухи та обстріли: російські добровольці заявили, що йдуть звільняти свої території

18:39 | 22.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
518
/ Коментарі відсутні

У Бєлгородській області росії, на кордоні з Україною, влада заявляє про обстріли, бої та пожежу на прикордонному пункті. Бійці «російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода росії» повідомляють про «повернення додому» та «початок звільнення росії» від путінського режиму.

Про це інформує Громадське.

Перші заяви російських добровольців

Зранку 22-го травня бійці «російського добровольчого корпусу», які воюють на боці України, опублікували три відео, на яких показали, що вони стоять біля в’їзних знаків населених пунктів Любимівка, Безлюдівка й Чуровичі Брянської та Бєлгородської області рф.

Вони заявили, що добровольчий корпус знову в росії та закликали долучатися до боротьби. «Здобудемо Батьківщину!» — написали вони.

Майже одночасно з цим на сторінці легіону «Свобода росії», які теж воюють на боці України, з’явилося відеозвернення. У ньому бійці зазначили, що повертаються додому.

«Мешканці росії! Ми такі ж росіяни, як і ви. Нас відрізняє лише те, що ми не хотіли більше виправдовувати дії злочинців при владі росії та взяли зброю, щоб відстояти нашу та вашу свободу. путінська росія прогнила від корупції, цензури та репресій», — пояснили в легіоні.

Бійці попросили мирних жителів залишатися вдома, не чинити опір і не боятися.

«Ми вам не вороги. На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях. Свобода вже близько!» — наголосили в легіоні.

Реакція росії

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив про нібито обстріли з 9 години ранку Грайворонського району.

За його словами, спрацювала система протиповітряної оборони. Він стверджує, що нібито через мінометний обстріл пошкоджені будинки й автомобіль у селі Козинка. А через обстріли в селі Гора-Подол буцімто загорівся склад сіна, а в місті Грайворон — снаряди потрапили в автотранспортне підприємство. Також, за його словами, частина ракети впала в селі Антонівка.

Гладков заявив і про безпілотник у селі Нова Таволжанка: він нібито скинув вибуховий пристрій, а потім упав. Телеграм-канали також публікують відео зі знищенням прикордонного пункту в Бєлгородській області.

Президенту росії володимиру путіну повідомили про прорив у Бєлгородській області, сказав його речник дмитро пєсков. За його словами, «диверсантів видавлюють», сил та засобів вистачає.

Також він сказав, що «українські диверсанти» нібито намагаються «відвернути увагу від бахмутського напрямку» через нібито українські втрати там.

Заяви про контроль над селами

Гладков також заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України.

За його словами, для боротьби з нею залучили ЗС рф, прикордонну службу, «росгвардію» та ФСБ.

Він стверджує, що ніби в районну лікарню доставили чоловіка та жінку з мінно-вибуховими пораненнями. Жінка перебуває у реанімації у тяжкому стані, а чоловік — у середньому.

російські добровольці з легіону «Свобода росії» та РДК заявили, що повністю звільнили село Козинка в Бєлгородській області. Також вони повідомляють, що зайшли до міста Грайворон. За даними добровольців, вони вже пройшли населений пункт Гора-Подол.

Реакція України

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов нам у коментарі підтвердив, що російські добровольці проводять операцію в Бєлгородській області рф.

«Я думаю, що ми всі лише можемо привітати рішучі дії опозиційно налаштованих громадян рф, які готові до збройної боротьби зі злочинним режимом володимира путіна, який захопив владу в росії», — зазначив Юсов.

Каже, що операція російських партизан сприятиме створенню демілітаризованої зони — «певної зони безпеки в прикордонних регіонах росії, які межують з Україною». Він додав, що після перемоги Україна наполягатиме на продовженні існування цієї демілітаризованої зони безпеки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок