<

У бундестазі незадоволені Шокіним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:40 | 2.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Німецькі парламентарії бачать в особі глави ГПУ перепону на шляху реформ, через яку керівництво України можуть покарати.

Делегація німецького парламенту, яка знаходиться на цьому тижні в Києві, має намір порадити президентові України Петру Порошенку прибрати перешкоду на шляху реформ, якою, на її думку, є генеральний прокурор Віктор Шокін. Про це заявили у вівторок у Києві глава комітету бундестагу з питань ЄС Гунтер Кріхбаум (ХДС / ХСС), депутат Норберт Шпінрат (СДПН), повідомляє Європейська правда.

“З обличчям нинішнього генпрокурора реформа прокуратури, яка відбувається, не може вважатися надійною”, – заявив Шпінрат. Гунтер Кріхбаум на уточнююче питання відповів, що на зустрічах у Києві “піднімалося питання” про кадрове вирішення проблеми.

“Звичайно, ні я, ні будь-хто інший не наважиться судити про ситуацію здалеку, з Німеччини. Хоча тема ГПУ і фігури генпрокурора була мені відома ще з Берліна. Але ця тема звучала також від усіх наших співрозмовників в Україні. І кожен – і політики, і представники громадянського суспільства – говорив, що цю думку треба донести до всіх, з ким ми будемо зустрічатися. У цій ситуації ми просто не можемо не підтримати таку думку”, – підкреслив Норберт Шпінрат.

“Якщо успіху реформ перешкоджає якась особа, то ми відчуваємо свій обов’язок поділитися радами на зустрічах, які у нас ще будуть у Києві”, – підкреслив він.

Німецьку делегацію ще чекає зустріч з президентом Петром Порошенком і главою МЗС Павлом Клімкіним.

Норберт Шпінрат додав, що відмова від “вирішення проблеми” зашкодить керівництву країни.

“Якщо суб’єкти прийняття рішень всупереч порадам всіх, всупереч думці української громадськості, не приймуть необхідне рішення, то рано чи пізно будуть покарані за це. В умовах демократії все одно знайдеться варіант вирішення проблеми”, – переконаний він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа