<

У Будапешті затонув човен з корейськими туристами: сім осіб загинули, 21 – зникли безвісти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 30.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Будапешті 30 травня внаслідок аварії туристичного човна загинули сім туристів з Південної Кореї, ще сім вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на 444.hu.

На човні загалом перебували 33 корейських туристи та два угорських члени екіпажу. Більшість туристів були у віці від 40 до 50 років, на борту також була шестирічна дитина і чоловік віком близько 70 років.

Екскурсійний човен під назвою “Hableany” (“Русалка”) мав дві палуби та міг вмістити до 45 осіб для екскурсій.

Близько 21:00 у середу човен затонув після того, як у нього врізалося інше судно. У момент зіткнення “Русалка” стояла на якорі неподалік від моста Маргіт через Дунай.

Аварія сталася під час поганої погоди, йшов сильний дощ, і на річці були високі хвилі.

Повідомляється, що туристичний човен зіштовхнувся з великим кораблем довжиною близько 130 метрів і дуже швидко затонув.

Згодом повідомили, що прогулянковий теплохід “Русалка”, який затонув в середу ввечері в Будапешті після зіткнення з круїзним лайнером, був побудований 70 років тому Херсонською суднобудівною компанією, – зазначає УП.

Його довжина становила 27,25 метра, ширина – 4,8 метра. Катер приводився в рух 150-сильним двигуном, і його палуба могла вмістити до 150 осіб. Швидкість судна досягала 19 км/год.

З 1949 по 1992 рік судно використовувалося тільки в Радянському Союзі. У 1992 році він став власністю угорської компанії SZOT Cruises, а в 2003 році був переданий компанії Panorama Deck Kft.

До пошукової операції залучили один з військових кораблів і дайверів угорської армії. Уламки човна лежать на глибині 3-4 метра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер