<

У Брюсселі – масові заворушення через смерть хлопця під час перевірки дотримання карантину: 45 затриманих, поліція застосувала водомети та кийки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:21 | 13.04.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

11-12-го квітня у Брюсселі через смерть молодого чоловіка 10-го квітня, який намагався втекти від поліції під час перевірки, сталися масові заворушення в районі Андерлехт. Поліція застосувала кийки та водомети, 45 людей затримали.

Про це інформує hromadske.ua з посиланням на бельгійське видання The Brussels Times.

Спалах насильства стався вдень, коли молоді люди почали кидати камінням і шматками скла в поліцейських.

Там зазначили, що заворушення відбувалися 11-го квітня переважно навколо станцій метро Clemenceau та Place du Conseil, де розташована місцева мерія.

Зазначається, що 19-річного чоловіка на скутері правоохоронці зупинили, аби перевірити, чи виконує він карантинні обмеження, введені владою. Скутерист почав тікати, а загинув під час зіткнення з поліцейською машиною, виїхавши на зустрічну смугу руху. Прокуратура Брюсселя розпочала розслідувати цю подію.

Водночас на вулиці, попри обмеження через пандемію, вийшли протестувальники. 

В якийсь момент чоловік у балаклаві зробив три постріли в повітря з пістолета, який він викрав у поліцейського, – пише 24-й канал.

Молодь почала закидувати поліцію камінням. Правоохоронці застосували кийки і водомети. ЗМІ повідомляє, що під час заворушень люди знищили кілька поліцейських машин.

Поліція заявила, що втрутилась не відразу, а коли групи молодих людей почали “озброюватись” камінням із будівельних майданчиків в цьому районі.

Близько десятої вечора виник новий спалах насильства. Бунтівники закидали камінням поліцейський відділок і розбили вікно. 45 учасників заворушень затримали.

Зверніть увагу! В Бельгії під час карантину дозволено перебувати на вулицях, але лише в компанії з членом сім’ї або другом і при дотриманні дистанції. Усі масові акції суворо заборонені.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця