<

У Байдена пригрозили Китаю «ізоляцією», якщо країна не допомагатиме у розслідуванні походження коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 21.06.2021 / Новини / /
Перегляди
112
/ Коментарі відсутні

Китай зіштовхнеться з ізоляцією з боку міжнародної спільноти, якщо влада країни не буде співпрацювати у розслідуванні походження коронавірусу.

Про це виданню Fox News заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, пише Громадське.

За його словами, президент США Джо Байден під час саміту «Великої сімки» закликав тиснути на Китай задля прозорого розслідування причин пандемії.

«Джо Байден у Європі цього тижня згуртував демократичний світ, щоб він уперше від часу спалаху COVID-19 заговорив одним голосом з цього питання. Президент Трамп не зміг цього зробити. Президент Байден зміг», — зауважив радник президента США.

Салліван каже, що Байден закликав країни «Великої сімки» підтримати заяву, у якій стверджується, що Китай має дозволити провести розслідування на своїй території.

Додає, що дипломатичний тиск має поставити Китай перед жорстким вибором: або він дозволить з’ясувати, «звідки це взялося», або зіштовхнеться з ізоляцією з боку міжнародної спільноти.

Салліван також уточнив, що над розслідуванням працюватимуть розвідувальні служби США разом із союзниками та партнерами Сполучених Штатів.

А хіба вірус – «китайський»?

Питання походження коронавірусу дуже турбує Китай, адже країна не хоче пов’язувати своє ім’я з глобальною пандемією. На початку епідемії світові ЗМІ та політики справді називали вірус SARS-CoV-2 «китайським», апелюючи до перших випадків зараження, які зафіксували саме у китайському місті Ухань.

Однак Всесвітня організація охорони здоров’я заявила про неприпустимість такого твердження. До популяризації заяв про «китайський вірус» доклав руку й колишній президент США Дональд Трамп, який навіть в останній день свого президентства натякав на провину Китаю у світовій пандемії.

Водночас у британській розвідці допускають, що пандемія коронавірусу могла виникнути через витік із лабораторії в Ухані. Наразі цю версію пропрацьовують разом із американськими розвідниками.

На тлі цього 26-го травня президент США Джо Байден доручив розвідувальній спільноті підготувати протягом 90 днів звіт про походження коронавірусу. Після цього соціальна мережа Facebook вирішила не видаляти дописи про штучне походження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок