<

У 21 країні тривають вибори до Європарламенту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 26.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Триває четвертий день виборів до Європарламенту. У неділю, 26 травня, свої голоси за євродепутатів зможуть віддати громадяни 21 країни.

Зокрема, голосування у Німеччині, яка має найбільшу кількість представників у Європарламенті – 96 – почалося о 8 годині ранку. Тут обирати депутатів Європарламенту мають право 64,8 мільйона виборців, з яких 3,9 мільйона – громадяни інших країн ЄС, – повідомляє ТСН.

Також вибори відбудуться в Австрії, Бельгії, Болгарії, Данії, Іспанії, Італії, Естонії, Фінляндії, Греції, Литві, Люксембурзі, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Угорщині, Франції, Хорватії, Швеції та на Кіпрі. Останніми закриються виборчі дільниці в Італії – о 23:00.

За минулі три дні вибори вже відбулись у Великій Британії, Нідерландах, Ірландії, Чехії, Латвії, на Мальті та у Словаччині.

Вибори у Євросоюзі почались 23 травня. Загалом право голосу в 28 країнах-членах ЄС мають 427 мільйонів осіб. Отже, це другі найбільші за кількістю учасників вибори в світі після індійських. На виборах мають обрати 751 євродепутата.

За кожною з 28 країн-членів зарезервована чітка кількість місць у ЄС. Найбільше їх у Німеччини (96), Франції (74), Італії та Великої Британії (по 73). Невеликі країни, як-от Кіпр, Люксембург та Мальта, мають лише по шість євродепутатів.

Коли Британія вийде зі складу ЄС, кількість членів Європарламенту скоротиться до 705. Тоді британські місця будуть розподілені між іншими країнами: Франція та Іспанія отримають ще по п’ять мандатів, Італія та Нідерланди – по три, Ірландія – два, а ще дев’ять країн – по одному. Німеччина не отримає додаткових місць, оскільки 96 місць – це максимальна можлива кількість євродепутатів для країни-члена ЄС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок