<

У 2021 році до армії планують призвати на 2 тисячі більше людей, ніж минулого року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 28.01.2021 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Збройні сили України планують у 2021 році призвати на строкову військову службу 32 тисячі людей, що на 2 тисячі більше, ніж у 2020 році.

Про це повідомляє інформагентство Міноборони АрміяInform, – передає Громадське.

Начальник відділу комплектування штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Микола Качаненко заявив, що обсяги призову ще не остаточні, їх можуть переглянути.

«У 2021 році заплановано призвати за два призови, весняний та осінній, близько 32 тисяч осіб. Але ця цифра не остаточна, вона може бути скоригована: до більшого значення — навряд чи, у менший — можливо», — сказав він.

Зазвичай весняний призов триває з квітня до червня, а осінній — з жовтня до грудня.

У 2020 році призвали на службу 30 030 людей: навесні — 16 460, а восени — 13 570. Усі призовники проходять підготовку у спеціальних навчальних центрах, їх не залучають до виконання завдань у зоні операції Об’єднаних сил.

Кого зараз призивають?

Зараз до армії призивають чоловіків від 18 років до 27 років, яких медкомісія визнає придатними до військової служби, а вони не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії. Одною з причин відстрочки є здобуття освіти.

У 2020 році весняний призов відбувався із травня по липень через епідемію коронавірусу. Також через епідемію хлопців 18-19 років у 2020 році мали призивати за бажанням, за письмовою згодою.

Попередній міністр оборони Андрій Загороднюк заявляв про бажання відмовитися від призову до армії, водночас наразі у ЗСУ кажуть, що можуть скасувати строкову службу, коли «кожен біля свого дому буде мінімально готовий захистити його».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок