<

У 2018 році в світі вбили 94 журналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 31.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом 2018 року під час виконання професійних обов’язків було вбито 94 журналістів і працівника ЗМІ. Це на 12 осіб більше, ніж торік.

Уперше за три роки кількість убитих співробітників ЗМІ почала збільшуватися. Найбільш небезпечною країною став Афганістан. Про це 31 грудня повідомляє DW з посиланням на Міжнародну федерація журналістів (IFJ), – пише Кореспондент.

Зазначається, що нинішній рік привів до зміни тенденції, що діяла протягом трьох років, на зменшення жертв серед журналістів.

Найнебезпечнішою країною для журналістів став Афганістан – там були вбиті 16 представників преси. 11 людей стали жертвами нападів в Мексиці, дев’ять – в Ємені, вісім – в Сирії. У Європі були вбиті чотири журналісти – у Франції, Болгарії, Туреччині та Словаччині. За словами представників федерації, кількість жертв наочно демонструє ситуацію з рівнем безпеки для журналістів у світі.

Усього, за даними IFJ, з 1990 року в світі було вбито більше 2500 журналістів. Найнебезпечнішою країною є Ірак – там загинули понад 300 журналістів.

Найбільш резонансними стали вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в генконсульстві королівства в Стамбулі в жовтні і лютневе замовне вбивство репортера видання Aktuality Яна Куціака в Словаччині.

Водночас організація Репортери без кордонів повідомляла, що станом на середину грудня в світі загинули 80 журналістів. Також повідомлялося, що 348 журналістів перебувають під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа