<

У 17 штатах оголосили надзвичайну ситуацію через кібератаку на трубопровід США: підозрюють Росію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:42 | 11.05.2021 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

У зв’язку з масштабною хакерською атакою на найбільший трубопровід США Colonial Pipeline у 17 штатах та Вашингтоні оголосили надзвичайну ситуацію.

Відповідну декларацію 9-го травня ухвалило Федеральне управління безпеки автомобільних перевезень при Міністерстві транспорту США, щоб забезпечити відкритість ліній подавання палива, пише ТСН.

У заяві зазначено, що декларація «регулює надзвичайні умови, створюючи необхідність негайного транспортування бензину, дизельного палива, реактивного палива та інших нафтопродуктів, що переробляються, а також забезпечує необхідну допомогу».

Після відключення Colonial Pipeline паливо почали перевозити транспортом – водіям збільшили кількість часу, який вони можуть проводити за кермом. Як пише ВВС, тимчасове звільнення від обмежень дозволяє перевозити пальне автоцистернами й танкерами.

Хоча очікується, що це не вплине на ціни на бензин та дизельне паливо, якщо експлуатація трубопроводів відновиться найближчими днями, постачальники палива стають «все більш нервовими» з приводу можливого дефіциту, зазначає Bloomberg.

Мережа Colonial Pipeline забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни. Зокрема, компанія забезпечує паливом штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти.

Компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тисяч кілометрів у відповідь на кібератаку.

Як повідомляють CNN, BBC, Bloomberg та Washington Post, кібератаку здійснила група DarkSide. За даними ЗМІ, вона походить з Росії. При цьому, на думку джерел телекомпанії, що входять до неї хакери здійснюють атаки в неросійськомовних країнах.

Водночас Росія відкидає звинувачення з боку США в кібератаці.




коментарів: 3
  1. Всі підозри на Росію,а вкінці кінців в центрі скандала буде яка країна?
    Вгадай з першого разу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа