<

Тисячі українських військових проходять навчання за кордоном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 30.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
560
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, скільки українських військовослужбовців пройшли курс підготовки до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва за кордоном.

Іноземні партнери надають для України сучасну потужну техніку і зброю. Ще нещодавно про цю техніку українські воїни могли тільки мріяти, повідомив міністр оборони у фейсбуці.

“Наші партнери надають нам надважливу підтримку не тільки у політичному, дипломатичному та військово-технічному напрямах. Важливою складовою є навчання наших військовослужбовців”, – написав Резніков.

Основна увага зосереджена на підготовці фахівців із застосування:
– артилерійських систем великого калібру самохідних та причіпних;
– реактивних систем залпового вогню;
– засобів артилерійської розвідки, у тому числі радіолокаційної;
– засобів протиповітряної оборони;
– різних видів колісної та гусеничної техніки;
– систем розмінування, у тому числі підводного;
– різних типів кораблів та систем їх озброєння у т.ч. протикорабельного.

З квітня місяця підготовку до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва за кордоном пройшли тисячі військовослужбовців Збройних Сил України.

На сьогодні вони вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ «Краб», а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

“Наші партнери продовжують підготовку особового складу ЗСУ. Зараз
наступні українські військові набувають азів з експлуатації артилерійських систем калібру 155 мм М777, САУ “Крабˮ, реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS, M270 та MARS II”, – повідомляє Олексій Резніков.

Продовжується навчання з управління:
– самохідних зенітних установок “Гепард 1A2ˮ;
– мінних тральщиків класу “Sundownˮ;
– екіпажів БТР VAB, БМП M80-A;
– фахівців з ведення повітряної розвідки і спостереження;
– фахівців з знешкодження вибухових речових та розмінування, у тому числі підводного.

Навчання відбуваються у Великій Британії, Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та ФРН.

Також за підтримки Великої Британії розпочався ще один проєкт – курс базової загальновійськової підготовки військовослужбовців ЗСУ. На навчання вже приїхали перші кілька сотень військових. Всього ж проєкт розрахований на підготовку не однієї тисячі наших військовослужбовців.

“Ми вчимося. Вчимося швидко. Так само швидко ми опануємо авіацію та інші види високотехнологічного озброєння. Хто в цьому сумнівався, вже змінив свою думку. Будь яка зброя в руках наших воїнів стає ще ефективнішою. Ми виженемо терориста-окупанта з нашої землі. Перемога за нами. Слава Україні”, – підсумував міністр оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця