<

Тисяча гривень за вакцинацію: МОЗ попереджає про шахрайську схему

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:39 | 7.12.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
246
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я не надсилає громадянам повідомлення з проханням надати персональні дані для отримання тисячі гривень у рамках програми «єПідтримка».

Про це на брифінгу 6-го грудн сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, – передає Укрінформ.

«Хочу звернути увагу на появу нових методів виманювання коштів шахраями. Наразі вони від імені Міністерства охорони здоров’я надсилають інформацію з проханням надіслати номер карти та інші персональні дані для отримання тисячі гривень за повний курс щеплення. Запевняю, що від імені міністерства жодних повідомлень не формувалось та не надсилалось громадянам», – сказав Ляшко.

Міністр наголосив, що програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка» розпочнеться 19 грудня. Механізм отримання фінансової допомоги – онлайн, через мобільний додаток «Дія».

Програма «єПідтримка» стартує з 19 грудня і триватиме упродовж наступного року. В її рамках громадяни зможуть отримати від держави підтримку в розмірі 1 тис. грн.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку «Дія».

Верховна Рада 2 грудня ухвалила закон, який передбачає виділення 8 млрд грн з державного бюджету України на 2021 рік для виплати однієї тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця