<

Тисяча для вакцинованих: уряд хоче долучити до програми авіаквитки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:32 | 24.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
276
/ Коментарі відсутні

Міністерство інфраструктури України веде переговори з українськими авіакомпаніями щодо участі у програмі реалізації виплат 1 тис. грн вакцинованим громадянам.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми, звісно ж, підтримуємо цю ідею, і розуміємо, що, найімовірніше, отримувачем цих коштів у результаті буде саме «Укрзалізниця». Водночас ми ведемо діалог з українськими авіакомпаніями, які заздалегідь висловили готовність адаптувати ціну та конкурувати за пасажирів. Наразі вже чотири українські авіаперевізники попередньо готові до реалізації цієї ініціативи», – зазначив він.

Він також повідомив, що інфраструктурні підприємства, такі як «Укрзалізниця» та Міжнародний аеропорт «Бориспіль», беруть участь у робочій групі разом із Міністерством цифрової трансформації та іншими учасниками.

«Наприкінці року ми завжди маємо певне зростання користування пасажирським транспортом. Але наразі, коли розпочалися обмежувальні заходи у зв’язку з посиленням епідемії COVID-19, ми відчуваємо якийсь відтік пасажирів, відповідно, недоотримуємо прибуток. Тому ми, звісно ж, як постраждала в цій частині галузь, дуже сподіваємося, що це нам допоможе», – наголосив він.

За словами Кубракова, ідея залучення у програмі інфраструктурних компаній полягає саме в тому, щоб щеплені українці могли оплатити поїздки Україною – для того, щоб розвивати внутрішній туризм.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 15 листопада заявив, що кожен українець, який отримав дві вакцини проти COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок