<

Турчинов прокоментував заяву Міноборони РФ про «український слід» у трагедії МН-17

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:06 | 17.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Секретар Ради безпеки та оборони (РНБО) України Олександр Турчинов вважає “черговим невдалим фейком Кремля” заяву Міністерства оборони Росії про те, що пасажирський “Боїнг” МН-17 у 2014 році було збито на Донбасі українською ракетою.

“Заяву Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН-17, це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами”, – зазначив Турчинов, – інформує 112.ua.

Як повідомлялося, в Міністерстві оборони Росії заявили, що ракета, якою було збито “Боїнг” рейсу MH17, належала Україні. За їхніми даними, ракету було вироблено на Долгопрудненському заводі в 1986 році і поставлено до військової частини Української РСР, зазначивши, що після відправлення ракети в Україну вона не поверталася до Росії. Вони стверджують, що наведені дані були під грифом “Секретно”, але “через важливість того, що відбувається” їх вирішили розсекретити. Також у силовому відомстві заявили про наявність аудіозаписів українських військовиків, які нібито доводять причетність України до катастрофи рейсу MH-17.

Нагадаємо, раніше було встановлено, що ракетна система “Бук”, якою збили MH17, належала 53-й бригаді протиповітряної оборони Збройних сил Російської Федерації.

“Вже встановлено, що ракетна система “Бук”, яка збила MH17, належала 53-й бригаді протиповітряної оборони Збройних сил Російської Федерації. Її було незаконно доправлено на територію України через неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону і поспішно вивезено назад на територію Росії після збиття літака. Такі дії є не тільки кримінально караними, а й порушенням норм міжнародного права”, – заявили в українському МЗС.

Як повідомлялося, авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines виконував плановий рейс MH17 за маршрутом Амстердам — Куала-Лумпур. Через 2 години 49 хвилин після зльоту він звалився на землю в районі Грабового Донецької області. Літак було повністю зруйновано, всі 298 пасажирів, які перебували на борту, загинули. Відповідальність за падіння авіалайнера поклали на Росію. Однак вона свою причетність до катастрофи заперечує.




один коментар
  1. хотіли б розслідувати, допустили би рашку до розслідування, а так раз не допускають…та й амери не поспішають своїми данними поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер