<

Цьогоріч на Волині в ДТП загинула 91 особа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 30.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У прокуратурі Волині відбулася розширена оперативна нарада з питань протидії в області правопорушенням у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту. У нараді взяв участь голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Розпочинаючи нараду, прокурор області Максим Киричук констатував, що на сьогодні ситуація з попередження дорожньо-транспортних пригод на Волині залишається критичною.

Упродовж 8 місяців 2016 року на автошляхах області зареєстровано 1 814 дорожньо-транспортних пригод, що на 27% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Із зазначеного числа – 638 ДТП з потерпілими, що на 50% більше, ніж у 2015 році (421). У автопригодах травмовано 822 людини, 91 учасник дорожнього руху загинув.

Основними причинами скоєння дорожньо-транспортних пригод є керування транспортним засобом у стані сп’яніння, перевищення безпечної швидкості руху та поява на дорогах пішоходів у нетверезому стані.

Не в останню чергу до цього призводить відсутність належного застосування засобів адміністративного впливу на правопорушників.

Упродовж 2016 року органами Національної поліції у Волинській області за порушення правил дорожнього руху складено 13 600 протоколів (минулоріч – понад 25 000).

Управлінням патрульної поліції у місті Луцьку за 8 місяців 2016 року складено 1 583 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень та за постановами, винесеними особисто патрульними, притягнуто до відповідальності 9 962 особи. При цьому половина з цих протоколів – за невиконання водіями вимог про зупинку й лише 7 % – за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

На території області зросла кількість і кримінальних правопорушень в сфері безпеки руху та експлуатації транспорту. Усього обліковано 271 таке правопорушення, у тому числі 52, або кожне п’яте, зі смертельним наслідком (за аналогічний період минулого року – 191 таке правопорушення, 41 – зі смертельним наслідком).

«Вивченням причин та умов, які сприяли вчиненню правопорушень, вбачається, що як органами поліції, так і органами місцевого самоврядування недостатньо вживаються заходи з питань профілактики дорожньо-транспортних пригод. Неефективною є й організація роботи на цьому напрямку з боку ГУНП у Волинській області та Управління патрульної поліції у місті Луцьку», – вважають в прокуратурі.

«Відтак усім правоохоронцям необхідно змінити підходи та бачення проблеми зі зростанням в області правопорушень у сфері безпеки руху і експлуатації транспорту й розробити та реалізувати спільні шляхи її вирішення», – вважає керівництво прокуратури області.

У свою чергу голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що органи влади всіляко сприятимуть правоохоронним органам і зроблять усе від них залежне, аби ситуація на дорогах області була безпечною. Йдеться про фінансове забезпечення, встановлення на автошляхах систем відео-нагляду, а також сприяння в реалізації програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця