<

Ціна на газ для населення у червні знизилась на 6% — Нафтогаз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 23.06.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Ціна на газ, який Нафтогаз продає для потреб населення та теплокомуненерго, у червні знизилась на 6% у порівнянні з травнем (без податку на додану вартість та витрат на транспортування).

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Так, у червні ціна на блакитне паливо знизилась до 2,14 гривні за кубометр.

«Загалом, з початку року ціна ПСО знизилась на 54%, а в порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння вартості блакитного палива сягнуло 61%», — кажуть у компанії.

Водночас аналітики Нафтогазу зазначають, що темпи падіння цін уповільнилися і саме в червні почала спостерігатися тенденція до відновлення вартості енергоносіїв: ціни на основних європейських хабах зростають з другого тижня червня як для поточного місяця, так і на майбутні періоди.

Серед причин відновлення зростання цін на газ — скасування значної частини поставок до Європи скрапленого газу у червні та липні, зростання промислового виробництва після скасування карантинних обмежень та перехід європейських станцій теплової генерації на газ замість вугілля.

Проте в Україні, за прогнозами Нафтогазу, запаси блакитного палива у підземних сховищах до кінця сезону наближаться до максимуму і на тлі незначного попиту очікується подальше падіння ціни.

«Зміна цінових тенденцій можлива ближче до опалювального сезону», — уточнили в компанії.

Нагадаємо, у травні ціна на газ для населення знизилась на 21%, у квітні — на 15%.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер