<

Цей день: 1-ше травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:00 | 1.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Цього дня День народження відзначає перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук. Редакція інтернет-видання “БУГ” приєднується до найкращих побажань.

1-го травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: “Сій моркву і буряк на Кузьму”. У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов’язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в’яз, агруз, зеленіє чорна смородина.

Цього дня 2016-го року наших читачів цікавили такі теми:

1-ше травня — Міжнародний день солідарності трудящих.

День міжнародної солідарності трудящих —свято, що відзначається в 142 країнах, 1 травня 1886 року американські робітники організували страйк із вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією. У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу в пам’ять про виступ робітників Чикаго прийняв рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Уперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений у 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччині, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах.

1-го травня народилися:

У 1917-му — Федір Хитрук, російський кінорежисер-мультиплікатор (“Вінні-Пух”, “Пригоди Боніфація”).

1920 року народилася Нонна Копержинська, українська актриса театру й кіно. Тітка Секлета у фільмі “За двома зайцями”, Рогнеда Карпівна в “Королеві бензоколонки”.

1945 рік — Василь Зінкевич, український співак.

У 1954 році народився Сергій Ківалов, український політик і юрист.




один коментар
  1. Всіх з святом – Міжнародним днем солідарності трудящих !
    Геть олігархів !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа