<

«Це кремлівська провокація»: парламентарі Гузь та Констанкевич не голосуватимуть за зміни в мовному законі Бужанського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 15.07.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарів 5

Народний депутат Ігор Гузь разом із колегою в парламенті Іриною Констанкевич висловили спільну думку щодо ініціатив депутата Бужанського змінити мовне законодавство в Україні. Вони однозначно вважають це кремлівською провокацією і голосуватимуть проти.

Спільно записане відео вони опублікували у фейсбуці.

Ігор Гузь вважає, що “Слуги народу” абсолютно розставляють неправильні акценти.

Адже сьогодні суспільство чекає економічних змін, закінчення війни на Донбасі: “Вкидувати сьогодні мовні питання це — нікому непотрібно. Я особисто буду голосувати червоною кнопкою — категорично проти. Вважаю, що прийняті раніше закони, які укріпляють українську мову були  правильні і жодних змін не потрібно – це кремлівська провокація. Запевняю, що ми стоїмо на стороні України, мова у нас одна. Жодних проблем з російською мовою немає. Всі депутати-волиняни тримаються однієї лінії, ми не будемо голосувати за цей закон і будемо робити все можливе, щоб він не пройшов. Це наша принципова позиція”.

Свою позицію пояснила також Ірина Констанкевич: “Мовою української освіти має бути державна українська мова. Це – принципова позиція. Не можна розділити, що державна мова і мова освіти — це різні поняття. Тому українською мовою вчать у школах, українською має  бути викладання у всіх закладах вищої і професійної освіти. Адже, якщо ми хочемо будувати потужну, сучасну, європейську державу, мусимо докласти усіх зусиль, щоб це була генеральна лінія: від дитини до свідомого українця-фахівця — щоб усі вчилися державною мовою. Тому, ми солідарні у цій позиції”.




коментарів: 5
  1. підтримую депутата, Ніцой, Фаріон і нашого комсомольця ! Только мова, никаких язиков ! Слава Украине !

  2. Я задоволений що проголосував на минулих виборах за Ігоря Гузя, це хороша людина і мудрий політик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер