<

Троє мешканців Волинської області незаконно розмитнювали автомобілі для всієї України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 17.07.2016 / Новини /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Прокуратурою Сумської області 13 та 14 липня 2016 року повідомлено про підозру трьом мешканцям Волинської області, які в складі організованої злочинної групи з метою ухилення від сплати податків організували схему незаконного розмитнення транспортних засобів на Сумській митниці Державної фіскальної служби.

Підозрюваним інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України, – повідомляє Прокуратура Сумської області.

Встановлено, що учасники злочинного угруповання, діючи за попередньою змовою з працівниками митниці, придбавали на території Республіки Польща та Королівства Іспанії вживані транспортні засоби, у подальшому, після перетину кордону України, за допомогою низки створених ними приватних підприємств, виготовляли підроблені документи на ввезені автомобілі, де зазначалась недостовірна інформація як щодо характеристик авто, так і їх вартості, за рахунок чого значно занижували фактичну митну вартість транспортних засобів.

Своїми протиправними діями організована злочинна група заподіяла державним інтересам України матеріальні збитки в розмірі понад 8 мільйонів гривень.

На даний час організатора злочинного угруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Його спільники переховуються від слідства.

Нагадуємо, що стосовно двох інспекторів митного поста Сумської митниці, які сприяли злочинній діяльності підозрюваних та здійснювали митне оформлення частини автомобілів без фактичного огляду та перевірки автентичності документів, завершено досудове розслідування та з обвинувальним актом спрямовано до суду. Митникам інкриміновано зловживання службовим становищем. Водночас встановлюється коло інших співучасників злочинної схеми з числа працівників митниці.

Довідково:

ч. 3 ст. 28 КК України – вчинення злочину організованою групою осіб;

ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах;

ч. 3 ст. 212 КК України – ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах;

ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок