<

Третина маршруток в Україні не придатні здійснювати рейси

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 18.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кожен третій транспортний засіб, яким перевозять пасажирів в Україні, не має права виходити на маршрут. Таким є підсумок перевірок перевізників Державною службою з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека).

Станом на п’ятницю, 17 серпня, було оглянуто понад 27 тисяч транспортних засобів – маршруток та міжміських автобусів. Причиною ревізії стали смертельні ДТП, що трапилися в липні, -повідомляє 5 канал.

Перевірка триває з кінця липня. Інспектори Укртрансбезпеки працюють разом із поліцейськими. “Дехто каже, що не має документів, дехто відмовляється від перевірки. Щоб не було такого, і створені мобільні групи”, – каже в.о. начальника управління держслужби з безпеки на транспорті Львівської області Роман Лобода.

Укртрансбезпека зафіксувала тисячі порушень, починаючи з відсутності аптечок до графіку роботи водіїв, які ледь не цілодобово перебувають за кермом.

“Найпоширеніші порушення – це тріщини лобового скла, непрацюючі ліхтарі та звукові сигнали, відсутність вогнегасників, непройдений техогляд”, – пояснює інспектор управління партульної поліції Тетяна Хрущ. За її словами, штрафи за такі відхилення від норм становлять від 340 грн до 680 грн, в залежності від виду порушення.

Механізми притягнення до відповідальності перевізників є, кажуть в Укртрансбезпеці. Однак їм, так само як і патрульній поліції, бракує кадрів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер