<

Трамп знову йде до Білого дому: які ризики для України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 15.08.2022 / Новини / /
Перегляди
413
/ Коментарі відсутні

Переобрання Дональда Трампа на посаду президента США може стати тривожним дзвінком для України.

Дональд Трамп, напевно, готовий брати участь у президентській кампанії, проте зараз немає інформації про те, коли саме політик оголосить про свої наміри знову поборотися за крісло глави США. Про це пише Апостроф.

Рейтинги представника Республіканської партії пішли нагору після того, як Сполучені Штати зіткнулися з економічними проблемами. На сьогоднішній день Дональд Трамп має підтримку низового електорату в районі 39%, але політик все ще не зміг домовитися з партійними спонсорами.

“Також є різночитання з конгресменами і консервативним крилом Республіканської партії – рейганістами. Група підтримки Трампа (трампісти) всередині партії виступає за економічну автаркію, мінімізацію участі у світових справах. Рейганістів це категорично не влаштовує. Яка група візьме нагору, буде видно ближче до осені, коли завершаться праймериз по кандидатах до Конгресу. Тоді стане зрозуміло, пройшли прихильники Трампа через внутрішньопартійне змагання чи ні”, – пояснив експерт-американіст Олександр Краєв.

Нові президентські амбіції Дональда Трампа є серйозним викликом для України, яка протистоїть повномасштабному вторгненню ЗС РФ. Основна проблема полягає в тому, що Київ став подразником для 45-го президента США.

Експерти попереджають, що ситуація може погіршитися, якщо в листопаді “трампісти” збільшать свій вплив у Республіканській партії за підсумками виборів до Конгресу.

“Він і його прихильники вважають за можливе вирішити проблему з Росією одним “великим мазком”. Якщо в його першу каденцію його серйозно стримували інститути, то у разі обрання на пост президента він постарається цю систему стримувань і противаг зруйнувати, що явно не відповідає інтересам України” , – заявив інший експерт Віталій Кулик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер