<

Трамп назвав Україну третьою у світі за корупцією й пояснив втручання Джуліані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 22.11.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Американський президент вважає, що його адвокат краще впорається з дипломатією щодо України, тому що він «найкращий борець зі злочинністю за 50 років».

Президент Дональд Трамп пояснив, чому він використовує свого особистого адвоката Руді Джуліані в роботі над політикою щодо України, – пише УНІАН.

Це питання лежить в центрі процесу імпічменту, запущеного демократами в Палаті представників. За словами Трампа, у Джуліані чудова репутація в боротьбі зі злочинністю.

При цьому, як пише Reuters, американський президент назвав Україну корумпованою країною. Трамп зробив свої коментарі через день після фінального слухання свідчень у справі про його імпічмент. В ході процесу були викриті його сумнівне рішення передати Джуліані – приватній особі без формальної посади в адміністрації – надзвичайно велику роль у формуванні політики США щодо України.

Ключовим питанням лишається, чому Трамп використав особистого адвоката в такій відповідальній роботі, а не традиційні урядові канали. Під час слухань чинні й колишні чиновники Білого дому й дипломати висловлювали занепокоєння через діяльність Джуліані.

Зокрема, його спробами змусити Україну почати два розслідування, які можуть нашкодити політичним опонентам Трампа. За словами американського президента, Україна корумпована. А Джуліані – правильна кандидатура, щоб вести справи з нею.

«Він певною мірою ікона в цій країні з двох причин. Він найкращий мер в історії Нью-Йорка. І він найкращий борець зі злочинністю за, можливо, останні 50 років», – сказав Трамп.

«Він також мій друг і чудова людина. Доводиться мати справу з корумпованою країною. Джуліані отримав повноваження через свою репутацію. Коли Руді Джуліані їде кудись туди, а ти чуєш, що країна корумпована, це багато значить», – сказав Трамп.

Він також наголосив, що США не можуть давати великі суми грошей, «які потім будуть вкрадені й відправляться на чужі банківські рахунки».

«Україна відома як третя найбільш корумпована країна світу», – сказав він.

Видання нагадує, що Україна в індексі Transparency International за 2018 рік була на 120 місці зі 180. Вона набрала 32 бали зі 100. Цей індекс часто враховується компаніями у міжнародному бізнесі.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв що Білий дім оприлюднив першу телефонну розмову Трампа і Зеленського.

Раніше стало відомо що у Трампа заявляли про відповідальність України, а не Росії за злам сервера Демпартії – документи.




коментарів: 4
  1. Таки правда, якщо не на першому. Корупція починається з самих низів – працівниці садочка носять торби з їдлом завгоспам і завідуючим щоб задобрити, мами несуть гроші завідуючим щоб поза чергою прилаштувати дитину в державному садочку, студенти купляють сесії і дипломи і т.д. Це все замовчується бо ніхто не хоче щоб його назвали “шісткою”. А як хтось відкриє рота – то його заклюють, зразу або з часом. Живемо в ХІ столітті, а ментально наче застрягли в минулому

    • Чо, а в нас вже інтернет є.
      Через 1000 років і в тебе буде :)
      Чий Крим у вас в ХІ столітті?

  2. За посаду платиш гроші при працевлаштуванні, щоб знову ж таки заробляти гроші і працювати…. Абсурд… Корупція….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок