<

Торгував інформацією про «євробляхи»: на хабарі затримали митника Ягодина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 10.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
2337
/ коментарі 3

СБУ викрила старшого державного інспектора митного поста «Ягодин» Волинської митниці на систематичному одержанні неправомірної вигоди.

Зловмисник налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди від волинян за надання їм службової інформації із автоматизованої системі «Інспектор», повідомляє Управління СБУ у Волинській області.

А саме – щодо фактів перетину державного кордону так званими «євробляхами». Така інформація потрібна покупцям автомобілів на іноземній реєстрації для уникнення сплати штрафів за прострочення перебування на території України.

За місяць митник незаконно збував інформацію з обмеженим доступом на суму до 1 тис. доларів США.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання митником хабарів.

Затримали митника ввечері 8 липня під час отримання чергового хабара.

У межах кримінального провадження посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушень.

Заходи із викриття і блокування корупції проводились спільно зі слідчими та оперативниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львів, за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.




коментарів: 3
  1. Дуже смішно ха-ха. Хай не переживає , максимум пів року буде знову на тому самому місці. Вже не один такий там був пійманий. При мені виводили з були в кайданках ,а за два місяці з’явився правда сидів на виїзді і то дай на каву 20 грн. А за пів року знову там само на свому місті оформляв авто ,і брав так само як і раніше. О такі у нас закони!

  2. хахаха. те що вони йому намагаються вмінити не становить склад злочину передбачений ст. 368 КК України! оскільки він не вчиняв дій на користь третіх осіб, а розголошення інформації (в тому числі і службової) не передбачає відповідальності. знаючи як працює сбу і прокуратура можу сказати, що банальна провокація, а пані яка передавала гроші діючи за вказівкою сбу, сама була у них на гачку, оскільки попадалася на незаконній діяльності!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця