<

ТОП-10 тем сайту «БУГ», які були цікаві читачам у 2021 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:40 | 28.12.2021 / Новини / /
Перегляди
474
/ Коментарі відсутні

Завершується 2021 і традиційно БУГ підбиває підсумки. Ми розкажемо про загальноукраїнські теми, які були найцікавішими для читачів на сайті і набрали найбільше переглядів. Так людей цікавили найбільше виплати пенсій, соцдопомога, розмитнення автомобілів та інше.

Найцікавіша тема, як не дивно – кулінарна. Читачам сайту найбільше сподобалися рецепт картопельки від Клопотенка та пельменів.

1. Кулінарія

Як зробити ідеальне тісто на пельмені

У кожного є страва, яка асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це, наприклад, ароматні пиріжки з ягодами, а у інших –домашні манти або пельмені.

Тема про приготування тіста до пельменів набрала аж 70 тисяч переглядів від шанувальників кулінарії та відкрила наш топ тем у 2021 році.

Рецепт найсмачнішого пюре презентував шеф-кухар Євген Клопотенко

Вершкове масло, квашені огірки та м’ясо криля стануть вдалим доповненням до, здавалося б, звичайнісінької страви. Покращений рецепт картоплі пюре презентував відомий кухар України Євген Клопотенко.

Тема кулінарії особливо довподоби читачам БУГу у 2021-му році, тому другу сходинку посів рецепт приготування пюре.

2. Харчування та їжа

Що їсти під час Великого посту 2021: календар харчування на кожен день

Великий піст у 2021-му році налічував 47 днів. У цей проміжок часу дуже прискіпливо ставились до харчового раціону, адже, за правилами, багато продуктів і страв вживати заборонено.

Що ж можна їсти у Великий піст, а від якої їжі потрібно відмовитись, а також про календар харчування на кожен день – читали в нашому матеріалі.

Розповіли, чи буде цьогоріч картопля у ціні

У розпалі картопляного сезону у 2021-му році вродило краще, ніж минулого. Вистачило картопельки для сім’ї, ще й для продажу.

Розказували, що у Берестечку міняли бульбу на кавуни один до одного. А потім приїжджі машиною брали картоплю по 3,5 гривні за кілограм. 

3. Комунальні послуги

Уряд роздасть по тисячі гривень через скасування пільг на електроенергію: хто отримає

Кабінет міністрів 27-го січня 2021-го року ухвалив рішення автоматично ввести додаткові субсидії.

Їх отримали сім’ї, що опалюють будинки електроенергією і через скасування пільгового тарифу повинні були платити за комуналку більше.

З 1-го липня в Україні підвищили тарифи на електроенергію

З 1-го липня 2021-го року в Україні впровадили нові умови постачання електричної енергії за умовами спецзобов’язань (ПСЗ). 

Чим вище споживання, то більше довелось платити українцям.

З 1-го серпня українців автоматично переводитимуть до постачальника газу «останньої надії»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення, яке забезпечує автоматичний перехід споживачів газу до постачальника «останньої надії» – ГК «Нафтогаз України».

Ухваленим рішенням передбачалась автоматична поставка природного газу постачальником «останньої надії» виробникам теплової енергії в умовах, коли виробник теплової енергії залишився без постачальника або у чинного постачальника відсутня підтверджена номінація для потреб виробника.

4. Автомобілі

Розмитнення «євроблях» за новими правилами: що чекає автовласників

8-го квітня 2021 року комітет з податкової та митної політики Верховної Ради України обговорив та затвердив до другого читання законопроєкти, які стосуються розмитнення «євроблях».

Тому багато переглядів набрали статті про розмитнення автомобілів.

Вживане авто: що можна купити за $500

Насправді на ринку чимало вживаних автомобілів і за меншою ціною, але всі вони мають той чи інший суттєвий недолік: проблеми з документами, несправний двигун або трансмісію, значну корозію або ушкодження внаслідок ДТП.

Який автомобіль за 500 доларів можна купити? Досить корисна тема, що була цікава автомобілістам.

Планують ввести новий податок для власників авто

У Мінінфраструктурі хотіли стимулювати українців купувати більш екологічні авто за допомогою дорожнього збору, тобто прив’язати ставки дорожнього збору до рівня вихлопу авто.

Пропозиція ввести новий податок для власників авто обговорювалася на засіданні Кабінету Міністрів в пакеті пропозицій щодо розвитку електрозарядної інфраструктури.

5. Пенсії

Українцям з 1 квітня перерахують пенсії: розповіли, хто отримає підвищені виплати

Пенсійний фонд від 1-го квітня 2021-го року перераховував пенсії пенсіонерам, які працюють. Перерахунок залежав від розміру заробітної плати, від якої нараховується пенсія.

Сума збільшення визначалась індивідуально для кожного пенсіонера, тому новина була досить корисною для людей похилого віку.

Перерахунок пенсій українцям: кому виплатять на 850 грн більше

З 1-го липня 2021 року максимальний розмір пенсій збільшили на 850 грн до 18 540 грн.

Таке підвищення було пов’язане з перерахунком прожиткового мінімуму. Так, українці мають право отримувати пенсію, розмір якої не перевищує 10 мінімумів для тих, хто втратив працездатність.

В Україні з квітня знову підвищують пенсійний вік: кого це торкнеться

З 1-го квітня в Україні підвищили пенсійний вік для жінок. У першу чергу це торкнулось українок, які народилися в 1961 році.

Пенсійний вік для жінок збільшувався поступово – щорічно на 6 місяців. У квітні 2021 року відбувся останній етап підвищення. Жінки, які народилися після 1-го квітня 1961 року вийдуть на пенсію тільки в 60 років.

Українцям змінять правила виходу на пенсію

Стало відомо, що незабаром почнуть діяти нові правила виходу на пенсію. Вони стосуються всіх верств суспільства (пенсіонерів за віком), без винятків.

Вже з січня 2022-го року, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати за спиною трудовий стаж 29 років. До вказаної дати – 28 років.

6. Мода

Які сукні пошукати, а які сховати: фасони, які у моді цієї весни

Навесні кожній дівчині хочеться виглядати по-особливому вишукано і жіночно. Для цього можна придбати одну або декілька нових та трендових суконь.

Тема моди та стилю завжди актуальна для жіночої аудиторії, тому нашим красуням вподобала стаття про весняні сукні, що були в тренді 2021-го року.

Тепер у тренді: шкарпетки під босоніжки – хіт цього літа

Не просто модним, а ще стильним аксесуаром літа 2021-го року стали шкарпетки.

Стилісти рекомендували носити їх не лише з туфлями чи кросівками, а й з босоніжками.

Як безпечно використовувати речі із секонд-хенду

Чи ви користуєтесь секонд-хендом? Чимало переглядів набрав погляд лікарки Катерини Бакіко, адже вона береже природу, тому старається сортувати сміття та деколи купує секонд-хенд (техніку, книги, одяг).

У новині декілька порад, які допоможуть правильно обирати та оброблювати вживані речі.

7. Субсидії

Субсидії будуть платити за новими нормативами

Відтепер житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів

Урядовим рішенням від 11-го серпня № 842 було удосконалено порядок надання субсидій.

Внесли зміни до умов надання житлових субсидій

З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій.

У новині зазначаєть про те, хто ж має право на отримання субсидії.

8. Навчання

Що робити, якщо ви не склали ЗНО-2021: альтернативні варіанти

Абітурієнти не могли подолати поріг «склав/не склав» з якогось певного предмету на ЗНО. Але не одразу опускали руки, адже був вихід.

«Що робити абітурієнту, якщо він не склав ЗНО-2021 та чи можна у такому випадку вступити до вишу?» – розписано у статті на БУГ.

«Дехто зацікавлений у грошах»: ЗНО в Україні можуть скасувати

В Україні скасування ЗНО-2021 могло призвести до повернення корупції під час вступних іспитів.

Як розповідав Освітній омбудсмен Сергій Горбачов, небезпека скасування ЗНО існує. Це не Теорія змови і не Пошук «зради»: такі спроби були і є з самого моменту впровадження ЗНО.

9. Туризм

Українським туристам стане легше відпочивати в Туреччині: з’явились нові правила

У Туреччині у 2021-му році планували прийняти 30 мільйонів туристів, що вдвічі більше, ніж торік.

Для відпочиваючих з України анонсували скасування вимоги про ПЛР-тести, а також спростили правила перетину кордонів для громадян обох держав, і збільшили кількість регулярних рейсів.

Євросоюз змінив правила ввезення готівки, цінних паперів та дорогих речей

З 3-го червня 2021-го у країнах Європейського Союзу почали діяти нові правила ввезення та вивезення готівки, цінних паперів та речей вартість яких переважає 10 тисяч євро.

Тепер мандрівники повинні заповнювати відповідну декларацію.

10. Бізнес

Польща змінила правила для українських заробітчан

Українці за новими правилами у 2021-му році мають змогу отримувати «карту побиту», а після зміни роботодавця не подавати наново пакет документів.

Це спростило офіційне працевлаштування за кордоном, адже більшість вакансій для українців – низькооплачувані та для робітників без вищої освіти.

Нові податки, книга обліку та касові апарати: що зміниться для ФОПів у 2021 році

Карантин став справжнім випробуванням для українського бізнесу у 2020 році. А 2021 рік фактично розпочнеться новим локдауном.

Проте на додачу до карантину на підприємців чекали зміни в обліку доходів, а також податкові зміни. У статті розповіли детальніше про питання стосовно податків, касових апаратів, ліміти, тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер