<

ТОП-10 найцікавіших новин та подій Волині від «БУГ»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 31.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
1108
/ Коментарі відсутні

Традиційно БУГ підбиває підсумки за 2021, тому ми підготували для наших читачів ТОП-10 найцікавіших тем на Волині за минувший рік.

Теми, що найбільше довподоби волинянам – набрали чимало переглядів.

Людей цікавили більш позитивні статті: робота місцевих заводів, відпочинок на озерах, організація фестивалів, будівництво нових об’єктів та опубліковані інстаграм-світлини дівчат.

1. Павлівський пивзавод

Павлівське пиво: як на Іваничівщині виготовляють найсмачніший український хмільний напій

Понад 100 років у колишньому місті Порицьку на Іваничівщині пивоварінням займався польський граф Тадей Чацький. Пиво користувалося попитом навіть у Варшаві. Броварня пережила дві світові війни, повний занепад та радянську владу.

Броварня у Павлівці нині – це завод із сучасним німецьким обладнанням та новітніми рішеннями, де дотримуються давніх традицій пивоваріння. А нещодавно тут втілили історію броварні у пиві «Графське» – на спомин тих славних шляхетських днів.

2. Фестивалі

Волинська Голландія зібрала «аншлаг»: як виглядає популярне місце з висоти, зняв ДронБУГу

16-го травня стартував фестиваль «Волинська Голландія-2021», у вихідний теплий день тисячі людей приїхали сюди, аби подивитися на квіти.

Голландія-2021 знаходилась на трасі Луцьк–Ковель, неподалік села Свидники Ковельського району. Як виглядало популярне місце для відпочинку, Дрон БУГу зняв із висоти.

Розпочався осінній фестиваль «Волинська Голландія»

Організатори осіннього фестивалю «Волинська Голландія-2021» , що стартував 10-го вересня, з особливим креативом віднеслись до підготовки.

Люди з різних куточків України приїжджали у це чудове місце, аби подивитись на унікальні сорти квітів та зробити гарні фото. БУГ підготував відеорепортаж для охочих відвідати унікальний фестиваль.

3. Туризм

Розповіли про маловідомі озера Волині

Волиняни активно кожного року планують літні відпустки. Більшість, як зазвичай, обирають для сімейного відпочинку озеро Світязь. Проте, існує чимало маловідомих озер Волині.

Пропонуємо декілька варіантів активного відпочинку у межах області від Тараса Божидарніка — за фахом викладача, але активного «фуд» та «тревел» блогера. 

4. Соціальні мережі

Інстаблогерки з Нововолинська показали, як виглядає Світязь в купальний сезон

Блогерки Іра та Катя Манецькі з Нововолинська показали туристичний Світязь з висоти пташиного польоту.

Червень-2021, видався спекотними, тому чимало волинян вирушили на Світязь. Дівчата розповіли, що майже всі бази відпочинку у сезоні були зайняті.

5. Ринок

Повідомили, якою буде вартість землі на Волині після відкриття ринку

Названо вартість землі у 2021-му в регіонах після відкриття ринку. Відтак, Волинська область увійшла у список регіонів з найдешевшою землею.

У Держгеокадастрі вважали, що розкид цін на землю в регіонах буде досить істотним.  Ціна залежила від конкуренції за ділянку й можливості зміни його призначення.

6. «Позитив»

Відпочинок у Туреччині: поки збирали гроші, лучанин Дарій Зажицький танцював біля басейну

Дарій Зажицький, якому збирали кошти на лікування лімфоми, у 2021-му «засвітився» на відпочинку в Домінікані, перед цим відпочивав і в Туреччині.

Інформація з’явилася у соцмережах. На підтвердження опублікували відео, де хлопець танцює біля басейну

П’яний чоловік у Луцьку потрощив дев’ять автомобілів і заснув на капоті одного з них

У Луцьку 9-го квітня 2021-го року на вулиці Яровиця в житловому комплексі на території підземного паркінгу п’яний дебошир потрощив дев’ять автомобілів.

Після погрому чоловік заснув на капоті одного з розтрощених авто. Він пошкодив ручки, дверцята та дзеркала. А в одній з автівок чоловік розбив лобове скло.

Черговий ляп: провідний український телеканал обізвав Волинську область Луцькою

У випуску новин ТСН на каналі 1+1 у 2021-му році Волинську область назвали Луцькою.

Курйоз стався під час того, як на екран вивели інтерактивну карту, де вказані зони карантину.

7. Митниця

Затримали волинського митника, який віз у Київ 700 тис. доларів хабара

Високопосадовця волинської митниці затримали у 2021-му, коли він перевозив понад 700 тисяч доларів готівкою у багажнику автомобіля з Ягодина в Київ.

Слідчі ДБР викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби України. Встановлено, що деякі посадовці за неправомірну вигоду сприяють незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів.

700 тисяч доларів з Волинської митниці: ЗМІ повідомили, кому везли гроші

Затримання начальника відділу митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного з 700 тис. доларів в авто, у 2021-му році спричинило інформаційний вибух. Сотні тисяч доларів він перевозив з митного посту до Києва.

Вилучені в нього кошти були травневим місячним «кешем» для групи державних установ, причетних до низки корупційних схем, включаючи схему ввезення автомобілів.

8. Обміління Світязя

Обміління озера Світязь: нардепів закликають побачити все «на місці»

Одними з причин обміління вважають кліматичні зміни та застарілу та неефективну меліоративну систему.

Для того, аби впроваджувати попереджувальні захисні заходи та постійно моніторити ситуацію у Волинській обласній раді було створено робочу групу щодо вивчення проблематики обміління Шацького поозер’я. 

9. Будівництво та капітальний ремонт

На мосту, що обвалився між Львовом та Луцьком, монтують тимчасову переправу

У 2021 -му році в Львівській області на автомобільній дорозі Н-17 поблизу села Гайок мостобудівники зробили земляний насип та влаштували під’їзди до тимчасового мосту.

Через руйнування старого мосту рух транспорту було організовано в об’їзд, а пішоходи могли скористатися переходом.

У Луцьку планують збудувати аеропорт

Луцькрада у 2021-му році вела перемовини з інвестором щодо будівництва аеропорту. 17-го березня міський голова Ігор Поліщук зустрівся з інвестором з Києва. 

Як зазначив мер Луцька, розглядалися площі поруч з військовим аеропортом. 

10. Таблоїд

Дівчата роздягнулися: як проходять перші спекотні дні на Світязі

У мережі Instagram дівчата активно публікували світлини з літнього сезону-2021 на озері Світязь.

Спекотні дні спонукали мешканців Волині вирушити на Шацькі озера. БУГ пропонує вашій увазі добірку фотографій панянок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа