<

Тіла деяких українських бійців не будуть повернуті родинам ніколи – полковник ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:52 | 29.07.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

МВС вдалось ідентифікувати вже три чверті зниклих безвісти бійців АТО.

Про це у ексклюзивному відеокоментарі УНН повідомив начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, полковник Олексій Ноздрачов.

«Ми починали з 2 тисяч зниклих безвісти, а зараз це кілька сотень. Тобто робота з пошуку проведена колосальна. Міністерство внутрішніх справ ідентифікувало три чверті від кількості всіх тіл», – повідомив О.Ноздрачов.

Він наголосив, що всіх зниклих безвісти військових не вдасться знайти та опізнати через те, що тіла деяких загиблих повністю згоріли.

«На жаль, ми повинні бути готовими до того, що деякі тіла українських військових не будуть повернуті родинам ніколи. Мова йде про бійців АТО, які загинули під час пожежі. Деякі тіла згоріли в бронетехніці або були розірвані під час вибуху. В Україні поки немає сертифікованої системи ДНК-ідентифікації цих тіл. Вони захороняються, а ми чекаємо на якісь нові технологічні методи, які будуть використовуватись пізніше», — пояснив полковник.

Він повідомив, що три чверті тіл загиблих військових вдалось ідентифікувати.
«Після того, як ми отримуємо тіла загиблих, ми передаємо їх судмедекспертам, а після цього Міністерство охорони здоров’я разом зі слідчими МВС визначає, чи потрібно проводити ДНК-експертизу», — розповів О.Ноздрачов.

Полковник ЗСУ зазначив, що робота з пошуку загиблих українських військових на тимчасово окупованій території проводиться представниками української сторони у супроводі представників «ЛНР» та «ДНР».

«Наші групи супроводжуються представниками Незаконних збройних формувань, які забезпечують безпеку роботи. Якщо знаходяться тіла представників незаконних формувань, вони їх забирають і проводять свої процедури вже в Донецьку та в Луганську», – додав він.

Нагадаємо, 28 липня заступник начальника відділу Головного слідчого управління МВС Ігор Калантай повідомив, що більше 800 тіл загиблих осіб на сході України залишились неідентифікованими.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця