<

Тернопільська, Донецька, Черкаська: у ще трьох областях запровадили надзвичайну ситуацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:11 | 23.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації у Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі за результатами позачергового засідання уряду 23-го березня.

“Кабмін зібрався на позачергове засідання. Ухвалили рішення запровадити надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях з метою запобігання поширенню Covid-19. Відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС”, – написав Шмигаль.

Таким чином, додав він, режим надзвичайної ситуації встановлений вже в дев’яти областях.

Як повідомлялося, раніше режим надзвичайної ситуації був запроваджений у місті Києві, Київській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській областях.

Режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 23-тє березня лабораторно підтверджено 73 випадки захворювання, три з них летальні, одна людина одужала.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України, з 18 березня по 3 квітня в Україні запроваджена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також з 17 березня припинено роботу метрополітену у Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня по 3 квітня заборонено перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах на міських маршрутах.

Крім того, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо), у яких бере участь понад 10 осіб.

З 12 березня до 3 квітня припинено навчання в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок