<

Тереза Мей відкинула ідею другого референдуму щодо «Брекзиту»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:49 | 22.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей 21 січня представила в парламенті «план В» виходу країни з Європейського союзу.

Мей планує поновити переговори стосовно прикордонного контролю між Ірландією та Північною Ірландіє. Додатково до них прем’єр хоче залучити представників північно-ірландської Демократичної юніоністської партії (DUP) і представити результат цих дискусій в ЄС, повідомляє Радіо Свобода.

Голосування стосовно нового плану має відбутися через тиждень, 29 січня.

Навіть якщо голосування провалиться, Мей виключає варіант проведення повторного референдуму чи перенесення терміну виходу країни з ЄС, а також свою відставку чи позачергові парламентські вибори.

https://www.facebook.com/10downingstreet/videos/1964794053619560/

15 січня Палата громад Великої Британії відкинула запропонований Терезою Мей план виходу країни з Євросоюзу. Проти угоди з Брюсселем висловилися 432 депутати, підтримали документ 202 законодавці.

У листопаді 2018 року уряд Мей погодив угоду з Брюсселем, яка встановлює, що Британія вийде з Європейського союзу в березні 2019 року, однак цей документ повинен був затвердити британський парламент.

Лейбористи, ліберальні демократи, демократична юніоністська партія й деякі депутати з Консервативної партії, до якої належить і Мей, виступили проти угоди.

Велика Британія має вийти з ЄС до 29 березня. Щодо цього висловилися на референдумі 2016 року з перевагою менш ніж у чотири відсотків прихильники виходу Великої Британії з Євросоюзу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер