<

Тепер волиняни платитимуть за спожитий газ по-новому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 2.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Нові правила оплати українцями за спожитий газ встановили у Києві. Тепер волиняни самі вирішують, коли їм грітися, а коли померзнути, аби платити за газ дешевшу ціну.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 2-ого листопада, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини

Зауважимо, що в Україні діє норма, при якій кожна сім’я може використовувати газ для опалення власної оселі, не перевищуючи норму 200 метрів кубічних газу на місяць, за 3600 гривень. Якщо ж його спожили більше, то ціна зростає в рази – 7188 гривень.

Нагадаємо, раніше з цього приводу волинські чиновники зверталися до столичних, аби ті підвищили ліміти до 400 кубометрів на місяць. Втім, можновладці пішли іншим шляхом змін.

«Нещодавно провели зміни в граничному пільговому використанні газу. Так, замість 200 кубометрів на місяць сім’я має 1200 метрів кубічних на весь опалювальний період. Це дає можливість споживачу самостійно контролювати ліміти. Звісно, це не те, що ми очікували, але зміни дають нам зону руху й не ставлять споживача в жорсткі рамки», – розповів Гунчик.

Тобто, якщо одного місяця використали газу менше, то «запас» переноситься на наступний місяць.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер