<

Температура вод Атлантичного океану зараз найвища за останні 2900 років. Вони більше не охолоджуються

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:19 | 18.10.2020 / Новини / , , /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

Води Атлантичного океану досягли найвищої температури за останні 2900 років. Останнє десятиліття стало для Атлантичного океану найжаркішими в історії спостережень.

Такого висновку дійшли вчені з Массачусетського університету в Емгресті (США) й Університету Квебека (Канада), які вивчили коливання температури Атлантичного океану за 2900 років, пише hromadske з посиланням на The Independent.

Щоб простежити за температурними коливаннями протягом такого великого відрізка часу, фахівці вивчили кліматичні спостереження й досліджували зразки льоду з крижаних покривів. Зразки були взяті з озера Саут-Саутут в канадській Арктиці, на яке сильно впливають зміни температури поверхні Атлантичного моря.

Аналіз проб показав, що в останні десятиліття вода океану перестала охолоджуватися, як це було раніше, і лише продовжує нагріватися.

«Температури постійно зростали як мінімум з 15 століття; швидкість і масштаби потепління за останні кілька століть безпрецедентно зросли, що призвело до останнього десятиліття, яке було найтеплішим за останні 2900 років» — кажуть вчені.

Підвищення температури води вчені пов’язали з глобальним потеплінням. Вони прогнозують, що подальше нагрівання океану може призвести до вимирання деяких видів підводних істот вже в найближчі десятиліття. Також це може стати причиною частіших катаклізмів, зокрема штормів та ураганів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер