<

Театральний фестиваль «Мандрівний вішак» відбудеться у новому форматі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 21.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

5-й фестиваль театру за межами театру «Мандрівний вішак» буде проведено в Луцьку  21-30 вересня театром «ГаРмИдЕр» спільно з Луцькою міською радою, зокрема Департаментом культури.

Цьогоріч театр «ГаРмИдЕр» присвячує свою волонтерську роботу з організації та проведення фестивалю 15-річчю своєї творчої діяльності. Ювілейний фестиваль буде проведено в іншому форматі.

Перформанс «Білим. Очищення» дає старт фестивалеві й демонструє бажання колективу, аби фестиваль відкрив учасникам та глядачам різні аспекти  актуального сучасного мистецтва без прикрас, без бажання сподобатися і бути примітивно-зрозумілим. Тому й на фоні прагнення наповнити простір «Білим» пан Мандрішак здирає із свого Вішака, який є символом фестивалю, усі кольори минулих фестивалів (синій, зелений, рожевий), аби постати у своїй первісній металевій суті.

Оновлений формат фестивалю передбачає багато експериментів.

По-перше, програма фестивалю розписана на два вікенди. Фестивальні заходи можна відвідати 21-23 вересня і/або 29-30 вересня.

По-друге, під час фестивального тижня в Луцьку перебуватиме творча група  (актори, режисер тощо), яка створюватиме виставу на основі творів та біографії  луцького поета і художника Костя Шишка. Це є спробою стороннього погляду на цю постать  митцями з різних регіонів та різним мистецьким та життєвим досвідом і, звісно, акцією промоції призабутої легенди.

30 вересня актори з Києва, Чернігова, Хмельницького, Луцька та інших міст під керівництвом харківського режисера Костянтина Васюкова представлять публіці результат своєї лабораторної роботи. І саме до цього надзвичайно важливого для Луцька проекту організатори закликають долучитися громаду, виступивши у якості спонсора. Кошти (бажано, з приміткою «Шишко») для реалізації цього проекту просять переказувати на картку: 4149 4978 7169 8967 (ПриватБанк, отримувач – Бречко Оксана. Усі звіти про надходження та використання коштів буде надано).

По-третє, новинкою фестивалю майстерня «МистецтвоДії», на яку до Луцька з’їдуться перформери та акціоністи з Києва, Херсона, Львова,  Дрогобича, Луцька. Протягом 21-23 вересня митці осмислюватимуть Луцьк, як місто дії/бездії  та експериментуватимуть із ритмом, тілом та міським простором під керівництвом режисера і перформера Пьотра Армяновскі.  Свої перформанси та інші дійства вони демонструватимуть 23 вересня.

По-четверте, у рамках фестивалю будуть проведені майстер-класи із плейбек-театру, контактної імпровізації тощо, до яких буде можливість долучитися і глядачам.

По-п’яте, глядачам буде представлено ряд вистав та перформансів дуже різних напрямків.

Серед яких вистава одного з найкращих сучасних українських театрів  – Львівського академічного театру імені Леся Курбаса.

І нарешті! Театр «ГаРмИдЕр» в рамках фестивалю відзначить своє 15-ліття, в рамках якого відбудеться променад-перформанс, перформативна виставка та відкрита вечірка, на якій «ГаРмИдЕр» презентує гостям неочікуваний сюрприз!

Фестиваль традиційно буде проведено не на театральних майданчиках. Презентацію окремих подій та локацій організатори розпочнуть уже наступного тижня. Вхід на більшість фестивальних заходів буде традиційно вільним!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок