<

«Талібан» захопив останню провінцію в Афганістані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 7.09.2021 / Новини / /
Перегляди
409
/ 1 коментар

6-го вересня таліби повністю взяли під контроль провінцію Панджшер – останню територію в Афганістані, яку утримували сили опору.

Самі опоненти руху “Талібан” відкидають це твердження, але незалежного підтвердження жодного з цих повідомлень наразі немає, повідомляє BBC Україна.

Представник від талібів Забіхулла Муджахід оголосив, що їм вдалося зламати протидію сил у Панджшерській ущелині і район перейшов під контроль талібів без втрат серед мирного населення.

У соцмережах з’явилися фотографії, на яких таліби стоять біля воріт резиденції губернатора провінції і піднімають свій прапор.

“Завдяки цій перемозі і всім останнім зусиллям наша країна покінчила з затяжною війною. Наш народ щасливо житиме у мирі та свободі”, – заявив Муджахід.

За його словами, частина бійців ФНОА загинула, решта втекла.

Однак, лідер Фронту національного опору Афганістану Ахмад Масуд закликав афганців до національного повстання проти “Талібану”.

“Де б ви не перебували, у країні або за її межами, я закликаю вас до національного повстання за гідність, свободу і процвітання нашої країни”, – йдеться у аудіо, яке поширилося в соцмережах.

Ахмад Масуд також звинуватив міжнародну спільноту в політичній легітимації талібів.

Нагадаємо, в Афганістані вбили одного з лідерів “Талібану”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа