<

Таємна вакцинація політиків від коронавірусу: Шмигаль доручив перевірити інформацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:40 | 7.01.2021 / Новини / , , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Бізнесмен і голова редакційної ради видання «Обозреватель» Михайло Бродський у своїй колонці стверджує, що в Україну начебто нелегально завезли вакцину проти COVID-19 від Pfizer, а також те, що деякі українські політики вже навіть вакцинувалися.

Через це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров’я та Міністерству внутрішніх справ перевірити цю інформацію, – передає Громадське.

Зокрема, Бродський із формулюваннями «як мені відомо» та «за наявною в мене інформацією» пише, що вакцину в Україну завезли 29 і 30 грудня чартерним рейсом. Також, за його словами, щеплення вже зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова комітету парламенту з питань здоров’я нації Михайло Радуцький та «низка інших народних депутатів».

Бродський зазначає, що за введення двох доз вакцини політики платять 2,5 тисячі євро. А от роблять щеплення, за словами Бродського, у клініці «Меділенд».

У клініці на прохання прокоментувати цю інформацію сказали, що коментар зможуть надати у контакт-центрі лише 11 січня.

Яка реакція?

Крім того, що Шмигаль доручив перевірити інформацію, яку опублікував «Обозреватель», він зазначив, що буде робити щеплення власним коштом під час другої чи третьої хвилі, коли офіційно зареєстрований препарат надійде у клініки. Прем’єр нагадав, що першу партію вакцини мають отримати лікарі, які працюють із хворими на COVID-19.

Голова комітету Михайло Радуцький сказав Радіо Свобода, що «не бачить сенсу коментувати цю маячню». За його словами, він публічно зробить щеплення, коли вакцина офіційно з’явиться в Україні.

Коли Україна отримає вакцину?

Як повідомляли у ВООЗ, Україна зможе отримати першу партію ліцензованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року. 16 мільйонів доз вакцини мають передати безкоштовно в межах співпраці з Фондом глобального доступу до вакцин проти коронавірусу (COVAX). В аптеках вакцина може з’явитися не раніше ніж восени.

Також Україна має отримати 1,9 млн доз китайської вакцини, щодо поставки якої вже домовилося Міністерство охорони здоров’я. Але поки що ця вакцина не завершила останній етап клінічних досліджень. Також у МОЗ запевняють, що ведуть перемовини з іншими виробниками вакцини, але не розголошують з якими.

У бюджеті на 2021 рік на вакцинацію населення заклали 2,6 млрд гривень. Яку саме вакцину закуповуватиме Україна, наразі невідомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер